Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber


[Kementerian Kesihatan] - Sistem Permohonan Jawatan Atas Talian

Sistem Permohonan Jawatan Atas Talian

KKM - Kementerian Kesihatan Malaysia melalui Sistem Permohonan Atas Talian (SPAT) sentiasa mengalu-alukan anda untuk membuat permohonan secara online untuk kekosongan jawatan sepanjang tahun berikut:

1. Atendan Kesihatan Gred U3
2. Pekerja Awam Khas (Otokleb) Gred R3
3. Pekerja Awam Khas (Pemandu Motobot) Gred R3
4. Pemandu Kenderaan Gred R3
5. Pekerja Awam Gred R1
6. Pembantu Am Pejabat Gred N1

Kelayakan minimun yang diperlukan hanyalah darjah enam dan PMR. Ini memang peluang baik kepada sesiapa sahaja. Sekiranya anda berminat menjadi kakitangan hospital, sila layari pautan di bawah. Terlebih dahulu dimaklumkan bahawa laman SPAT agak lambat loading disebabkan pengguna yang cukup ramai.


Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaa atau maklum balas berkenaan Portal SPAT KKM di atas, boleh hantarkan pertanyaan atau maklum balas anda melalui link yang disertakan di bawah:


P/s: Sila sebarkan peluang ini kepada rakan lain yang mungkin berminat dengan meminta mereka merujuk ke blog ini. Terima kasih.

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk lulus! Semuanya ada dibincangkan di sini.

34 comments:

  1. mintak x pernah dapat pun

    ReplyDelete
  2. knapa sush sgt nk bka website nie??cmne mOk apply tok mun asyk2 error..

    ReplyDelete
  3. Saya harap kerajaan atau pihak kementerian kesihatan malaysia akan mengambil terus kakitangan sokongan/kontrak/sambilan secara tetap dan berpencen. Dengan cara ini dapatlah mengurangkan jumlah pemohon atas talian yang terlalu ramai hingga menyebabkan laman rasmi spat error on page.Jika kakitangan sokongan/kontrak/sambilan sudah diserap masuk,maka tidaklah menggangu pemohon lain yang melayari laman rasmi spat.Lagipun kami dah bertahun-tahun kerja sebagai kakitangan sokongan/sambilan/kontrak dan menempuhi pengalaman yang banyak dalam perkhidmatan.Malahan ada kakitangan yang terpaksa menyara keluarga sebagai kakitangan sokongan/kontrak/sambilan selama hampir 5 hingga 10 tahun.Pertimbangkanlah permohonan kami.Kami merayu kepada pihak KKM.

    ReplyDelete
  4. da lama tunggu belom ada panggilan temuduga lagi..harap pihak pengurusan percepatkan proses pengambilan baru

    ReplyDelete
  5. Kami kakitangan sambilan/daily paid(KKM)merayu supaya dapat mengikuti sesi temuduga yang akan dijalankan pada masa akan datang memandangkan permohonan kami yang lepas tidak terdapat dalam urusan temuduga.Mohon suruhanjaya perkhidmatan awan lebih teliti tentang kes kami.Kami sudah lama berkhidmat dalam KKM (HOSPITAL UMUM SARAWAK).Pertimbangan dan perhatian pihak tuan kami hargai dengan ucapan TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
  6. asyik error je..macam mana nak buat permohonan.
    kepada yg berkenaan tolong buat sesuatu...

    ReplyDelete
  7. minta2 xpenah dapat pun..sedangkan dh dekat 3thn mohon ...xdpat2...panggil temuduga pun xde...adoi.....susah betul la...

    ReplyDelete
  8. saya merupakan seorang berjawatan penolong jururawat tahun 1994,kini ingin memohon memasuki peluang pekerjaan di sektor kerajaan,tetapi umur saya sekarang mencecah 38tahun.saya tidak tahu bagaimana cara nya utuk memasuki peluang bekerja d hospital atau klinik-klinik kerajaan. untuk pengetahuan pihak tuan,saya berkursus di taja oleh syarikat perubatan swasta dan dihantar berkursus sebagai penolong jururawat (SEN) di hospital kerajaan,tetapi kini saya sudah pun tamat kontark dengan syarikat swasta dan kini ingin memasuki peluang bekerja di sektor kerajaan. persoalannya..bagaimana saya ingin memohon nya? saya amat berharap jawapan dari pihak tuan untuk membantu saya ini.

    ReplyDelete
  9. Mmang nk job nie,bertahun2 request tapi tu lahh,ape surat pon xsampai.
    harap KKM menilai sebaik mungkin...TQ

    ReplyDelete
  10. sabar pade sume sahabat....rezeki ditangn tuhan..kamu da mencuba...jadi klu ALLAH beri kite rezeki,mne taw nme anda ade tercalon dalam senarai kerja kerajaan

    ReplyDelete
  11. mcm mn nak daftar untuk ID kkm ne? saya try nak Isi form tp kena ada ID bru ble isi..mcm mn nak daftar utk dapatkn ID?

    ReplyDelete
  12. Nk check permohonan bkn main susah

    ReplyDelete
  13. Nak keja sgt ni...tp ssh nk dpt...bak kata org pcuma je sekolah tinggi kalo ssh nk dpt keja.byk yg dpt sb ada org dlm...nape mcm ni x adil lh

    ReplyDelete
  14. Cek permohonan pun susah...hemmm...jwpan pun x

    ReplyDelete
  15. mmg susah pun...sume pkai org dalam je...ni sume wayang jerla..berpuluh2 isi, bile g direct tnye, da penuh biasa mn yg ad kontek2 dalm snang la, sume gune kabel jew...sorang dua la yg ikut form.

    ReplyDelete
  16. Nak tanya bila pulak temuduga bagi negeri perak?

    ReplyDelete
  17. SYE NAK TANYE KENAPE ISI KAT ONLINE NI..DIE SURUH MASUK NAME BANDA, TAPI TAK BOLE MASUK PUN..

    ReplyDelete
  18. Ya Allah.. Permudahkan urusan kami semua..

    ReplyDelete
  19. dari belum kawen sampai 3 orang anak sampai sekarang tak dapat dapat bekerja dengan kerajaan nasib.......

    ReplyDelete
  20. sy dpt training under kkm utk spara prubtn n skrg final year.x plu kabel2 smua.intvwer tu jz tgk personaliti kt msti len dr org yg dtg hdri tmdga tu.klu smua sm je,cmna nk plih?pkaian sgt2 pntg.prtuturn jg.confident je jwb wlau x psti.x slh mncuba n last mrka akn tnya skranya ada soaln, tnya cmna performance kamu pd tmdga kali ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tak bg tips untuk soalan2 interview nanti..coz saya dapat interview untuk jawatan kat SPAT ni,Bertahun2 saya tunggu untuk dapat interview kerajaan, baru ni dapat. walaupun jawatan biasa tp saya hargai sangat dan nak kan keje ni..saya ada degree tp nampaknye rezeki saya cuma spm/pmr..walau apapun saya bersyukur pada Allah sbb kurniakan peluang untuk temuduga ni..boleh awak bg tips dan panduan tak. Mudah2an Allah kurniakan pekerjaan ni untuk saya..amin.

      Delete
    2. Hallo. anonymous..tidak ke awak ni dah dapt kerja dengan Kementerian Kesihatan.say selalu terlihat nama awak dalam tiap web site.

      Delete
  21. erm .. dah lama mohon ..mungki belum ada rezeki ,, tapi saya berharap pihak spat percepatkan urusan pengambilan. .

    ReplyDelete
  22. payoh sgguh la....byk sgt 'bug' sistem nie...lagging dye truk sgt...pmohonan xlgkap katenye...huhu...mnx pihak bekaitan check sistem nie semule...bhgian pmr bahasa arab xde nk diisi....klo x isi kang kabo mnipu mklumat plak...huhu...

    ReplyDelete
  23. uda isi... tp bila semak... keputusan permohonan.. belum diproses... xtaw bla bru maw d proses...

    ReplyDelete
  24. sy pn sama o belum lg diproses bilang e2 SPAT maka lma da sy isi...

    ReplyDelete
  25. sy da pnggl temuduga..ary ecok tp sy nk taw tangga gaji bape..?pning la..tp ase mlz g toi..law sy x g temuduga..blacklist x..tok bpe lme..?

    ReplyDelete
  26. Mohon je dkt jab/hospital dulu yg bertaraf Sambilan..cr pngalaman dulu dr dok menunggu n menganggur..klu dpt kontrak pn dh kira bagus..nk yg brtaraf tetap dgn segera mmg x ke mana la jwb nye..

    ReplyDelete
  27. Isi borang dh lama sampai skrg tk proses lgi....

    ReplyDelete
  28. ape nie isi2 asyik belum diproses aje...

    ReplyDelete
  29. saya mohd haziq bin zainudin telah
    membuat permohonan jawatan rendah
    di kementerian kesihatan malaysia..
    saya mengharapkan agar permohonan
    saya diluluskan..

    ReplyDelete
  30. Mengharapkan KKM menilai biadota pemohon sebaik mungkin untuk apa-apa jawatan yang sesuai denganya...
    * kerana memohon berkali-kali!!!satu pun tak pernah dapat tindakkan selanjutnya.....

    ReplyDelete
  31. Info yang diberi oleh pihak spat bahawa sistem spat tidak diguna pakai lagi untuk permohonan kerja dan sistem spat ini pon telah ditutup.semua nya diserahkan kpd pihak spa.lagi la xada harapan utk dipanggil iv

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!