Iklan Permohonan PPG Ambilan 2012 Sudah DiBuka! - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Iklan Permohonan PPG Ambilan 2012 Sudah DiBuka!


Tarikh tutup permohonan : 27 November 2011!

Rasanya kami masih belum begitu terlewat untuk berkongsi peluang ini kepada para guru-guru lepasan diploma yang berminat. Jika anda adalah seorang guru yang sedang bertugas di mana-mana sekolah tajaan kerajaan, sudah disahkan dalam jawatan yang sedang anda pegang sekarang serta melebihi tempoh 3 tahun bertugas.

Anda adalah layak memohon ke Program Pensiswazahan Guru ambilan 2012 anjuran KPM. Program ini diuruskan oleh BPG sebagai urusetia. Memakan masa selama lebih kurang 4 tahun. Tetapi jangan bimbang, kerana ia dijalankan secara PJJ. Ini bermakna ia tidak mengganggu rutin harian dan tugas hakiki anda.

Tidak perlu lagi kami bercoleteh panjang, kepada yang layak dan berminat sila ke pautan di bawah untuk mengemukakan permohonan:


Segala panduan dan cara-cara memohon ada diterangkan dengan teliti di dalam laman permohonan PPG 2012 di atas. Hanya baca, fahami dan ikuti satu-persatu.

Semoga berjaya dan selamat belajar!

P/s: Sekiranya anda merasakan rakan lain juga memerlukan maklumat ini, sila kongsikan kepada mereka melalui Facebook, Twitter, Digg atau Emel.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!