Nota Rujukan Exam PTD Sesi Mei 2012 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Nota Rujukan Exam PTD Sesi Mei 2012

Saya sudah cuba mengintai-intai di portal rasmi SPA beberapa hari ini. Manalah tahu kalau-kalau pautan semakan panggilan ke peperiksaan bertulis PTD M41 untuk sesi Mei ini sudah ada.

Dan nampaknya sudah ada. Sila semak nama, tarikh dan tempat anda menduduki exam PTD melalui pautan semakan exam yang kami kongsikan ini.. Kalau mengikut jadual peperiksaan rasmi daripada SPA dan juga kalau berdasarkan surat panggilan yang dikeluarkan, exam PTD M41 akan berlangsung pada 12 Mei 2012 ini.

Jadi kepada pembaca Blog Tips Kerjaya yang sudah menerima surat panggilan, tahniah kami ucapkan. Pasti ketika ini sedang sibuk ke hulu ke hilir untuk mencari bahan-bahan rujukan. Seperti yang dimaklumi, exam ini merangkumi bahagian 1 dan bahagian 2. Di bahagian 1 dipecahkan kepada 5 seksyen (A, B, C, D dan E). Sementara bahagian 2 pula di pecahkan kepada 2 seksyen (A dan B).

Jangan bimbang jika anda masih tidak jelas dengan bahagian-bahagian atau seksyen-seksyen yang disebutkan itu. Itu adalah perkara normal untuk sesiap saja yang baru pertama kali menduduki exam PTD gred M41 ini. Jangan panik.

Di pasaran online kini terdapat satu pakej lengkap yang ditulis khas untuk calon-calon exam PTD ini. Ia dipanggil sebagai - Nota Rujukan Exam PTD Sesi Mei 2012!

Segala apa sahaja yang anda perlu tahu mengenai exam ini ada dibincangkan. Tidak ada satu pun yang tertinggal atau tercicir. Tapi jangan pula salah faham, ia bukan soalan bocor. Bukan. Itu memang mustahil untuk diperolehi.

Dari penerangan bahagian, seksyen, contoh soalan, contoh jawapan, nota tentang isu-isu semasa, esei BI dan esei BM semuanya ada di dalam pakej Nota Rujukan Exam PTD Sesi Mei 2012 ini. Pendek kata, anda dapatkan pakej ini bermakna anda sudah 60% bersedia berbanding orang lain. Manakala 40% itu pula adalah terpulang kepada keyakinan dan kebolehan diri anda sendiri.

Malah di dalam pakej ini juga terkandungnya dua buah eBook yang mampu meningkatkan keyakinan diri anda yakni 'eBook Low Self-Esteem' dan 'eBook Tingkatkan Keyakinan Diri'. Memang berbaloi untuk dimiliki.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!