Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang! Tapi sebelum itu, tonton video cara mendaftarkan emel ini dahulu.

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber


Temuduga Terbuka AirAsia Sebagai Pramugara Dan Pramugari

AirAsia menjemput warganegara Malaysia berumur antara 20-35 tahun untuk menghadiri temuduga terbuka AirAsia untuk jawatan seperti berikut:

1. Pramugara
2. Pramugari

Bawa bersama dokumen berikut:

- Borang permohonan dan resume terkini
- Asal dan salinan sijil akademik tertinggi
- Dan lain-lain syarat. Untuk syarat lengkap, sila ikuti pautan iklan penuh di bawah:


Borang permohonan boleh dicapai melalui pautan di bawah. Sila cetak dan isi untuk dibawa semasa sesi temuduga itu nanti:


Sekiranya anda tidak mahir menulis resume, sila rujuk pautan di bawah:


34 comments:

  1. kalau umur 19 tahun ? bolehkah join ? aku sangt suka menjadi pramugara ni .. please help me ..

    ReplyDelete
  2. saya sekarang sedang menyambung pelajaran dlm peringkat ijazah di sebuah universiti kerajaan di malaysia. saya sekarang berumur 21 tahun. result utk sbjk spm saya ok termasuk sbjk bhsa mlayu dan bhsa inggeris kecuali utk sbjk matematik saya msa spm dulu kurang baik. adakah saya mempunyai peluang yang cerah utk diserap menjadi cabin crew wlpun matematik saya kurang baik? dan adakan taraf pendidikan yang tinggi spt ijazah akan diberi keutamaan dalam pemilihan crew pramugara nanti? mohon pencerahan. boleh reply ke emel saya di james_elly193@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Saya minat untuk menjdi paramugara...tapi untuk cakap English kurang sikit..tapi saya berasal dari sarawak.. Tinggal dekat kl.. Adak kah saya lawak.. Boleh email saya di mr.yeoraz@ymail.com

    ReplyDelete
  4. Helo kenapa tak berbalas kita punya pertanyaan ni ?

    ReplyDelete
  5. Untuk warga negara lain boleh tak? Tapi saya sudah lama dok kat Malaysia 7 tahun sudah.. karna saya ikut bapak tiri saya yang mana dia Malaysia punya orang, untuk spak in English that iam able to speak as well as an American.. Please for an information..

    ReplyDelete
  6. also me....i want to be the steward...

    ReplyDelete
  7. hello, nak tanya, interview ini sampai 15 jan 2015 ke? still boleh apply ke? please reply me, i really need to know

    ReplyDelete
  8. ada kelonggaran tak jika tinggi lelaki 160 dan berat 51.2kg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. The requirement for steward is 170cm

      Delete
  9. Nama saya narmalla a/p subramaniam.saya ingin menadi seorang pramugari..umur saya 27.saya belajar sampai spm sahaja..adakah saya boleh dapat jawatan tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi u still can apply wats up 012 3637607

      Delete
    2. Saya sangat suka jadi pramugara

      Delete
    3. Saya sangat suka jadi pramugara

      Delete
  10. umur saye 17 baru lepas trial,saye berminat nak jadi pramugara..tapi bahasa inggeris sye tak sebarapa

    ReplyDelete
  11. umur saye 17 ..baru lepas trial spm..sye berminat nak jadi pramugara...bahasa inggeris saya kurang skitt.. email sye muhdharis178@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Saye berumur 17 tahun , baru lepas spm dan tengah tunggu result . Saye kurang mahir dalam English tapi jika berpeluang menjadi pramugari saye sanggup mengambil kelas English . Jadi jika ade peluang , tolong email kepade saye (( syahmiaqies@gmail.com ))

    ReplyDelete
  13. Saya sedang belajar peringkat diploma tetapi sudah berada di tahun akhir. Bolehkah saya memohon jawatan pramugara kerana saya begitu meminati kerjaya ini.
    email saya:lina.mkyong@gmail.com

    ReplyDelete
  14. I'm The ex students of Langkawi Tourism Academy in Langkawi. I have learn in course of Culinary Arts for 1 years 4months. I got a information for the stewardess vacancy from the Air Asia company.. So, I'm so interested to join your offer.. Please email me honeeygd2408@gmail.com

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. email saya please @zatymissue@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Salam..sy natasya umur 24 minat sgt jadi pramugari airasia..tapi sy pelajaran xtinggi..boleh ke sy dapat peluang dari pihak air asia..untuk dapat kerja ini..n email sy ainatasya92@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Hello saya imran 19 dan study kat poli .in civil deparment .result spm ala2 tp ok.boleh ke saya apply gune result diploma .kalu ada jawapan boleh comment kat sini or my email. Ahmadimranisman97@gmail.com

    ReplyDelete
  19. im fatin . 20 y/0 . Height 163 cm ft 48 kg . Just done my foundation and my spm A for bm and b+ for english . Genuinely serving ppl . Having a break abt a year before continuing my degree . If i have i this job maybe i would consider abt pursuing my study . Email me fatinmzain@gmail.com. Tq

    ReplyDelete
  20. I like to be stewardess . I'm 164 cm and I'm just finish my spm exam ,is there form that I have to fill in so I can get into the interview ? Please reply me at josephineipin9@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Saya nak Tanya, saya berhijab tapi boleh ke saya nak pergi intv untuk pramugari airasia?

    ReplyDelete
  22. Nama Saya Muhammad Shahrul Nizam Bin Sumri Umur 19 Tahun Berminat Menjadi Pramugara Sijil SPM Adakah Saya Berpeluang Menjadi Sebahagian Anggota AirAsia

    ReplyDelete
  23. Is that only got spm cert cab also apply this job?

    ReplyDelete
  24. Im Nisha ! Diploma Holder In Human Resources Managemnet.I Would Like To Apply This Job Because Its Was My Ambition Since im In Secondary School.Email: asus388388@gmail.com

    ReplyDelete

  25. Hi, I'm very interested in being a cabin crew but the opportunity is still open and I am 18 years old..here my email addres ilidalila99@gmail.com

    ReplyDelete
  26. nama saya fatin umur 21 .saya sangat bminat nak jd pramgri .tp syg sy xlulus spm ..tp kalau lah saya dpt pluangkn best ..angan2 smata

    ReplyDelete
  27. saya azrul, berminat untuk jadi pramugara, berumur 18 tahun, boleh ke saya nak jadi pramugara ?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!