214 Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

214 Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak Disember 2013

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak
Jawatan Kosong SPANS - Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak 2013.

Tarikh tutup: 31 Disember 2013.

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (SPANS) telah ditubuhkan pada tahun 1961 di bawah The Sarawak (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) perintah dalam Majlis, 1961 dan berfungsi untuk menasihati Governor selaras dengan perintah Majlis dan apa-apa peraturan-peraturan yang dibuat dari masa ke semasa sehingga 15 September 1963. Pada 16 September 1963, tarikh pembentukan Malaysia, selaras dengan Artikel 35, Bahagian IV, Negeri Perlembagaan (GNS 163/63) maka SPANS telah menjadi sebuah badan eksekutif sepenuhnya.

Kini, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak mempelawa calon warganegara Malaysia yang bermastautin tetap di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh permohonan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi memohon jawatan-jawatan yang terdapat di Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak dan Pihak Berkuasa Tempatan agar memohon jawatan-jawatan kosong diiklankan seperti berikut:

01.AHLI FOTOGRAFI GRED B11
02.AHLI FOTOGRAFI GRED B17
03.AHLI MUZIK/PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B17
04.AHLI MUZIK/PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B27
05.AHLI MUZIK/PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B41
06.AKAUNTAN
07.ARKITEK
08.DAN BANYAK LAGI JAWATAN LAIN..

Cara memohon:

a) Pemohon yang telah berdaftar boleh mengemaskini permohonan masing-masing berdasarkan jawatan kosong yang dikehendaki yang sedang diiklankan.

b) Bagi pemohon yang belum berdaftar dan berminat untuk memohon jawatan kosong yang diiklankan SPANS, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian.

c) Pemohon dipelawa untuk memohon sepuluh (10) jawatan yang paling sesuai dengan kelayakan masing-masing. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (dan agensi-agensi pengguna lain) akan menyenarai tapis permohonan selepas tarikh tutup permohonan.

Untuk melihat senarai penuh 214 jawatan kosong di SPANS dan kelayakan yang diperlukan, sila layari pautan yang kami sertakan ini


Bagi yang berminat, sila gunakan pautan berikut untuk mendaftarkan permohonan atau mengemaskini permohonan terdahulu secara online:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan mantap! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!