Jawatan Kosong AmLife Insurance Berhad September 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong AmLife Insurance Berhad September 2013

Jawatan Kosong AmLife Insurance Berhad September 2013.

Tarikh tutup: 30 September 2013.

AmLife - AmLife Insurance Berhad menjana pendapatan perniagaan dari pelbagai jenis insurans hayat dan penyelesaian perlindungan yang diedarkan melalui gabungan lebih dari 200 Pejabat Cawangan AmBank berjenama AmAssurance, selain kekuatan ejen insurans hayat yang bertauliah di seluruh negara. AmLife merupakan antara syarikat-syarikat subsidiari utama AmBank Group, salah satu daripada kumpulan perbankan terbesar di Malaysia berdasarkan permodalan pasaran.

AmLife Insurance Berhad membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai kejayaan mereka dengan mengisi kekosongan jawatan seperti yang diiklankan di bawah:

01. Agensi pengurus pembangunan

Jawatan ini bertanggungjawab memenuhi atau melebihi sasaran utama cawangan dalam produktiviti ejen, pertumbuhan premium, campuran produk dan pengambilan ejen. Ini termasuk sumber-sumber perancangan cawangan dan penganjuran serta memandu cawangan meningkatkan prestasi melalui kepimpinan cemerlang, motivasi dan arah yang betul. Selain itu, jawatan ini memastikan agensi mematuhi profesionalisme dan piawaian kawal selia pada setiap masa.

Kelayakan dan syarat diperlukan:

-Diploma diiktiraf atau ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan, pengurusan atau kelayakan profesional yang setaraf contohnya CFP, MII, CEILI, PCE atau MIM.

-Sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman bekerja dalam industri insurans dan sebaik-baiknya dalam jualan atau pemasaran.

-Kemahiran cemerlang dalam komunikasi lisan dan bertulis.

-Kemahiran kepimpinan yang kuat, analisis, komunikasi dan pembentangan.

Cara memohon:

a) Hantarkan permohonan dengan resume lengkap yang menyatakan kelayakan, pengalaman, gaji semasa/dijangka dan butir-butir lain bersama-sama dengan gambar berukuran passport kepada:

Head, Human Resources
AmLife Insurance Berhad
Level 7, Bangunan AmAssurance
No. 1, Jalan Lumut
50400 Kuala Lumpur
www.amassurance.com.my

b) Atau emelkan ke:

--> ehr-aml@ambankgroup.com

Nota*
(Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dimaklumkan untuk dipanggil ke temuduga).

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dipanggil ke temuduga kerja kerana lemah dalam penulisan resume? Anda patut tahu bagaimana untuk menulis resume kerja yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!