Jawatan Kosong Jururawat U29 (SPA) Bulan Oktober 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong Jururawat U29 (SPA) Bulan Oktober 2013

Jawatan Kosong Jururawat U29 Di SPA Bulan Oktober 2013.

Tarikh tutup: 13 Oktober 2013.

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam mempelawa pemegang Diploma Sains Kejururawatan daripada institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) untuk mengisi sebanyak 2 750 kekosongan jawatan Jururawat Gred U29.

Kekosongan ini dibuka kepada calon bukan di bawah tajaan Kementerian Kesihatan. Bagi permohonan yang memenuhi syarat kelayakan yang ditetapkan, mereka akan dipanggil menghadiri sesi temuduga.

SPA akan mengeluarkan surat tawaran lantikan kepada calon yang berjaya manakala penempatannya pula akan dihantar oleh Bahagian Sumber Manusia, Kementerian Kesihatan. Calon yang berjaya akan ditempatkan di hospital atau klinik kerajaan di bawah Kementerian Kesihatan.

Dalam bulan Oktober ini, SPA - Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong untuk KKM (Kementeran Kesihatan Malaysia) bagi jawatan berikut:

01. Jururawat Gred U29

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Jururawat Gred U29 ini adalah secara online menggunakan borang SPA8i menerusi portal rasmi SPA.

b) Calon yang telah mendaftar dan telah memohon jawatan ini tidak perlu lagi mendaftar semula asalkan tempoh pendaftaran masih lagi dalam tempoh sah laku.

c) Resume atau surat permohonan tidak perlu dilampirkan.

d) Iklan jawatan kosong Jururawat Gred U29 di SPA ini boleh dibaca dengan mengikuti pautan yang kami sediakan di bawah:


----------------------

P/s: Berminat memohon jawatan jururawat di hospital swasta? Atau mungkin mahu menjadi Jururawat di hospital kerajaan? Tertanya-tanya apakah soalan yang kerap ditanya dalam temuduga Jururawat? Bagaimana pula menjawabnya? Semua persoalan ini dan banyak lagi ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!