2 Jawatan Kosong Kementerian Wilayah Persekutuan Oktober 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

2 Jawatan Kosong Kementerian Wilayah Persekutuan Oktober 2013

Kementerian Wilayah Persekutuan
Jawatan Kosong Kementerian Wilayah Persekutuan Oktober 2013.

Tarikh tutup: 31 Oktober 2013.

Kementerian Wilayah Persekutuan telah ditubuhkan pada tahun 1979 untuk menjalankan tugas-tugas dan fungsi yang ditetapkan pada tahun 1969 Akta fungsi Menteri-Menteri. Pada masa itu, Kementerian Wilayah Persekutuan juga berkhidmat sebagai satu perancangan dan pembangunan penyelaras bagi Kuala Lumpur dan kawasan Lembah Klang selaras dengan penubuhan Klang Valley Regional perancangan Majlis dan Klang Valley Regional Jawatankuasa kerja.

Pada tahun 1981, status Kementerian Wilayah Persekutuan telah menurunkan kepada satu bahagian di bawah pentadbiran daripada Perdana Menteri Jabatan (JPM), yang beroperasi sebagai Unit Perancangan Lembah Klang. Bagi memenuhi keperluan strategi-strategi pembangunan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan, pembangunan Wilayah Persekutuan dan Lembah Klang Bahagian Perancangan telah ditubuhkan pada tahun 1984 untuk melaksanakan dasar-dasar pembangunan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan.

Kementerian Wilayah Persekutuan melalui iklannya dengan ini mempelawa warganegara yang berminat dan berkelayakan untuk menyertai kementerian itu dengan mengisi kekosongan jawatan berikut:

01. Pemandu Kenderaan R3
02. Pembantu Am Pejabat N1

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar terbaharu berukuran pasport. Permohonan daripada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Pihak Berkuasa Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan menyertakan salinan Kenyataan Perkhidmatan yang terkini dan Laporan Penilaian Prestasi yang telah disahkan bagi tiga (3) tahun terakhir perkhidmatan; dan

b) Borang permohonan yang telah lengkap dihantar hendaklah menyatakan jawatan yang dipohon di sebelah kiri atas sampul surat berkenaan.

c) Permohonan yang lengkap hendaklah dihantar ke alamat seperti berikut :

Ketua Setiausaha
Kementerian wilayah Persekutuan
Seksyen Pengurusan Sumber Manusia
Aras 3, Blok 2, Menara Seri Wilayah
Presint 2,
62100 Putrajaya.
(u.p. : Encik Latif Bin Ali)

d) Iklan asal, borang permohonan, maklumat jawatan serta syarat lantikan boleh diperolehi melalui iklan asal jawatan kosong Kementerian wilayah Persekutuan di pautan berikut:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!