3 Jawatan Kosong TEKUN Nasional Bulan Oktober 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

3 Jawatan Kosong TEKUN Nasional Bulan Oktober 2013

TEKUN Nasional
Jawatan Kosong TEKUN Nasional Oktober 2013.

Tarikh tutup: 31 Oktober 2013.

TEKUN Nasional - Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga, diwujudkan hasil daripada konvensyen bumiputera Pulau Pinang anjuran badan perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang pada tahun 1994. Matlamat penubuhan TEKUN Nasional ialah bagi menyumbang usaha ke arah memperkasakan ekonomi bangsa Melayu dan Bumiputera menerusi bidang keusahawanan.

Bidang TEKUN Nasional adalah untuk menggalakkan penyertaan lebih ramai orang Melayu dan Bumiputera menceburi bidang perniagaan dan keusahawanan menerusi kemudahan pembiayaan pinjaman serta khidmat sokongan yang disediakan. TEKUN Nasional juga berperanan merealisasikan hasrat kerajaan untuk mewujudkan masyarakat perdagangan dan perindustrian bumiputera (MPPB) yang berdaya maju, berdaya juang dan berdaya tahan.

TEKUN Nasional mempelawa warganegara Malaysia keutamaan kepada Bumiputera untuk menyertai institusi mereka bagi mengisi kekosongan jawatan berikut:

01. Pengurus
02. Eksekutif
03. Pegawai TEKUN

Cara memohon:

a) Calon berminat, sila kemukakan permohonan beserta resume lengkap menerusi emel yang disertakan di bawah:

--> recruit@tekun.gov.my

b) Hanya calon yang terpilih sahaja yang akan dihubungi semula untuk sesi temuduga.

c) Iklan asal jawatan kosong TEKUN Nasional ini boleh dicapai melalui pautan yang diberikan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

2 comments:

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!