35 Jawatan Kosong MAXIS Berhad Tahun 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

35 Jawatan Kosong MAXIS Berhad Tahun 2013

Jawatan Kosong MAXIS Berhad Tahun 2013.

Tarikh tutup: Terbuka.

Maxis Berhad adalah pembekal komunikasi bersepadu yang terkemuka di Malaysia dengan langganan mobile 12.97 juta pada 30 Jun 2010. Sejak tahun 1995, perniagaan Maxis telah menyediakan satu suite yang penuh Perkhidmatan komunikasi di beberapa platform untuk memenuhi keperluan pengguna-pengguna individu, perusahaan kecil dan sederhana dan Syarikat-syarikat besar di Malaysia.

Maxis telah merintis dan menerajui pasaran Malaysia dalam menyediakan produk-produk inovatif mudah alih dan perkhidmatan. Ia adalah yang pertama untuk melancarkan perkhidmatan 3G, Maxis3G, pada Mac 2005. Pada September 2006, ia adalah antara pertama di dunia yang menggunakan HSDPA, naik taraf rangkaian 3G yang berkelajuan tinggi. Pada Disember 2009 ia pertama kali memperkenalkan kepada Malaysia, HSPA +, kemajuan dalam keupayaan rangkaian 3G/HSPA, bagi meningkatkan lagi Perkhidmatan jalur lebar tanpa wayar. Maxis adalah pemain kandungan serantau utama dengan 36.6% hasil suara sebagai sebahagian daripada hasil mudah alih dan 6.7 juta telefon bimbit pengguna internet aktif, lebih daripada 50% daripada pelanggan (seperti pada 30 Jun 2010). Ia terus meneroka kerjasama terbaik yang global dan tempatan dengan rakan-rakan seperti Western Union, PayPal, Liga Perdana membuat dan Lotus Racing Team dalam F1 untuk membawa kandungan berkaitan tempahan pertama kepada pelanggan.

Maxis secara aktif membina ekosistem kandungan dengan rakan-rakan untuk memajukan industri kandungan Malaysia. Maxis juga adalah pembekal perkhidmatan telekomunikasi pertama membawa BlackBerry™ dan Apple iPhone™ telefon Malaysia pintar. Memenangi beberapa anugerah sehingga kini termasuk  Asian Mobile Operator of the Year oleh the Asian Mobile News Award in 2008 dan Mobile Data Service Provider of the Year (Malaysia) oleh Frost & Sullivan in 2009..

Maxis juga telah menerima 'Anugerah majikan terbaik di Asia 2010' daripada Institut penjenamaan majikan di Singapura. Maxis Berhad disenaraikan pada akhir tahun 2009 melalui IPO yang disenaraikan sebagai terbesar pernah ada di Malaysia dan Asia Tenggara, meningkatkan RM11.2 bilion. IPO telah dianugerahkan Deal of the Year for 2009 oleh Finance Asia. Visi Maxis' adalah untuk membawa Perkhidmatan komunikasi yang canggih untuk memperkayakan kehidupan pelanggan dan perniagaan, dalam cara yang mudah dan peribadi, dengan cekap dan kreatif memanfaatkan teknologi termaju, dan menyampaikan jenama pengalaman perkhidmatan yang boleh dipercayai dan mempesonakan.

Maxis melalui portal pekerjaan Jobstreet mempelawa seluruh warganegara Malaysia yang minat, layak, komited dan berumur 18 tahun ke atas untuk memohon jawatan kosong yang diiklankan di bawah:

01. Head, Partnership and Affinity Program
02. Customer Insight Manager
03. Customer Insight MIS Analyst
04. Operation Manager – Managed Services
05. Segment Head – ICT, Financial and Oil & Gas
06. Senior Engineer
07. Network Core Technology, Principal Engineer
08. Network Transport Technology, Principal Engineer
09. Assistant Manager, Network Field Operations
10. Radio Technology Assistant Principal Engineer
11. Business Analyst
12. Key Account Manager / Territory Manager
13. Area Sales Executive
14. Regional Sales Manager
15. Internet Content Manager (Games and Sport)
16. Executive of Maxis Centre (Sandakan)
17. Customer Care Consultant (Sandakan)
18. Fixed Asset Accounting Executive
19. Principal Engineer, Transport & Fixed Access Network Strategy
20. Principal Engineer, Core Network Strategy
21. Procurement Executive
22. Senior Executive, Legal Enforcement and Admin
23. Core Network Planner (PS / IP core)
24. Core Network Planner (CS Core and IMS)
25. Area Sales Executive-Kuantan / Snr Executive-Kelantan
26. Head of Site Acquisition and Industry Liaison (Network)
27. Business Analyst (SAP / Peoplesoft)
28. Assistant Specialist – Postpaid Customer Loyalty & Engagement
29. Security Executive
30. Technician, Network Field Operations
31. Transfer Product Manager
32. Security Manager
33. Property Management Senior Executive
34. Head of Core Transport Design
35. And more jobs..

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Maxis ini adalah secara atas talian (online) sahaja di portal Jobstreet. Resume mesti dilampirkan semasa membuat permohonan.

b) Pengguna kali pertama dikehendaki mendaftarkan akaun permohonan di portal tersebut. Pengguna sedia ada boleh terus login dan meneruskan permohonan jawatan kosong di Maxis.

c) Ikuti pautan asal jawatan kosong Maxis di bawah untuk melihat syarat kelayakan, bidang tugas dan seterusnya memulakan proses permohonan anda. Semoga berjaya.


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!