Jawatan Kosong SPA Kedah Bulan November 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong SPA Kedah Bulan November 2013

SPA Kedah
Jawatan Kosong SPA Kedah November 2013.

Tarikh tutup:07 November 2013.

Kedah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri (SPA) telah diluluskan oleh pihak Dewan Undangan Negeri Kedah (Dewan Undangan) pada 24 Ogos 1959 di bawah Enakmen Enakmen Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri 1959 atau 1959 Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri. Enakmen telah mendapat kuasa Seri Paduka Baginda Sultan Kedah Tuanku pada 20 Oktober 1959 dan telah ditandatangani pada 29 Oktober, 1959.

Di bawah Seksyen 8(1), Enakmen Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Kedah 1959, Suruhanjaya adalah bertanggungjawab terhadap pelantikan, pengesahan dalam jawatan, pemberian taraf berpencen, kenaikan pangkat, menukar dan menjalankan kawalan tatatertib anggota perkhidmatan awam yang di bawah bidang kuasanya.

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri (SPA) Kedah mempelawa calon yang berminat (keutamaan kepada anak jati Negeri Kedah) untuk memohon jawatan kosong diiklankan seperti di bawah:

01. Pegawai Tadbir Gred F41

Cara memohon:

a) Permohonan adalah secara atas talian / online melalui portal SPA Kedah di bawah:


b) Jika anda merupakan pemohon kali pertama, maka anda dikehendaki mendaftar terlebih dahulu sebagai pengguna baru untuk membolehkan anda login dan meneruskan proses permohonan.

c) Iklan asal jawatan kosong SPA Kedah ini boleh dicapai melalui pautan yang disediakan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!