Jawatan Kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat November 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat November 2013

Jawatan Kosong (SPAD) Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat.

Tarikh tutup: 07 November 2013.

SPAD - Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat, ditubuhkan secara rasmi pada 3 Jun 2010 berikutan kelulusan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Akta 2010 oleh Parlimen pada Mei 2010. SPAD telah mendapat kuasa penuh pada 31 Januari 2011 dengan pewartaan Akta Pengangkutan Awam Darat 2010. SPAD, yang terletak di bawah bidang kuasa Perdana Menteri, membawa fungsi merangka dasar, merancang dan mengawal semua aspek kereta api, bas dan teksi perkhidmatan serta berasaskan jalan dan rel pengangkutan di bawah satu bumbung.

SPAD - Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat dengan ini berbesar hati mempelawa calon-calon yang berminat dan berkelayakan untuk menyertai mereka dengan mengisi jawatan kosong di bawah:

01. Rail Executive

Syarat diperlukan:

-Mempunyai daya komunikasi yang baik dan kemahiran interpersonal (termasuk persembahan formal dan tidak formal, komunikasi bertulis dan laporan);
-Pengetahuan yang mendalam tentang sistem komputer;
-Boleh bekerja secara berdikari dengan bimbingan yang minima.
-Pemain pasukan yang baik dalam bahagian dan organisasi.
-Keutamaan akan diberi kepada pemegang-pemegang ijazah berkaitan hartanah dari institusi yang diiktiraf. Darjah berkaitan lain juga boleh dipertimbangkan.
-Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman bekerja di bidang yang berkaitan.

Cara memohon:

a) a) Calon yang berminat boleh mengemukakan surat permohonan, resume dan gambar ukuran passport ke alamat emel berikut:

--> career@spad.gov.my

b) Nyatakan nama jawatan dipohon sebagai tajuk emel anda.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!