2 Jawatan Kosong Agrobank Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

2 Jawatan Kosong Agrobank Bulan Disember 2013

Agrobank
Jawatan Kosong Bank Pertanian Malaysia Berhad Disember 2013.

Tarikh tutup: 01 dan 22 Disember 2013.

Agrobank telah ditubuhkan pada tahun 1969 di bawah Akta Parlimen Malaysia No. 9/69 pada 01 September 1969 yang menyerbut "Pembangunan kewangan institusi yang terlibat secara langsung dalam pembiayaan sektor pertanian." Ia memulakan operasinya pada 01 Januari 1970.

Agrobank, dahulunya dikenali sebagai Bank Pertanian Malaysia, adalah sebuah institusi yang menyediakan perkhidmatan kewangan yang holistik dan kemudahan perbankan seperti aktiviti simpanan, Perkhidmatan Perbankan, kemudahan pinjaman, perlindungan insurans dan khidmat nasihat. Agrobank adalah sebuah Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC) di bawah ini Menteri kewangan diperbadankan (MFI) dengan 176 cawangan di 14 negeri dalam Malaysia (seperti pada 25 Oktober 2011). Memberi tumpuan kepada pertanian, bank pembiayaan sektor pertanian ini adalah didorong oleh dasar yang ditetapkan oleh Kementerian Pertanian dan industri Asas Tani.

Bank Pertanian Malaysia Berhad (Agrobank) mempelawa calon yang bersesuai dari segi sahsiah, disiplin, kelayakan dan minat untuk merebut peluang bersama mereka dengan memohon mana-mana jawatan yang diiklankan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Bank Pertanian Malaysia Berhad (Agrobank) ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal jobstreet sahaja.

b) Kepada pemohon kali pertama, anda adalah dikehendaki mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik mana-mana nama jawatan kosong Agrobank yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!