3 Jawatan Kosong (JPPH) Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta Bulan November 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

3 Jawatan Kosong (JPPH) Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta Bulan November 2013

Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta
Jawatan Kosong Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta November 2013.

Tarikh tutup: 18 November 2013.

Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta (JPPH) berada di bawah Kementerian Kewangan Malaysia. Ia bermula sebagai Bahagian Penilaian di Perbendaharaan Malaysia pada 1 Jun 1957. Pada masa ini, JPPH mempunyai kakitangan seramai 2,101 yang mana 260 daripadanya merupakan penilai profesional. Fungsi dan aktiviti Jabatan diperkembangkan untuk memenuhi keperluan kepakaran yang berkaitan dengan industri hartatanah di Malaysia.

Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta (JPPH) diketuai oleh Ketua Pengarah Penilaian di mana fungsi dan tugasnya termaktub di bawah Akta Penilai, Pentaksir dan Ejen Harta Tanah 1981(Akta 242). Akta tersebut juga memperuntukkan bahawa Ketua Pengarah Penilaian adalah dilantik sebagai Presiden Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Harta Tanah, Malaysia.

Jabatan Penilaian Dan Perkhidmatan Harta mempersilakan individu yang berminat, layak dan sesuai untuk memohon beberapa jawatan kosong yang diiklankan di bawah:

01. Pegawai Penilaian W41
02. Penolong Pegawai penilaian W27
03. Pembantu Penilaian W17

Cara memohon:

a) Permohonan adalah secara online dengan melayari laman sesawangan Jobs Malaysia di pautan berikut:


b) Hanya calon yang layak tapisan sahaja yang akan dihubungi semula untuk ditemuduga.

c) Sila cetak borang permohona untuk simpanan, jika layak ditemuduga, anda akan dikehendaki membawa bersama borang permohonan ini. Cetak dan lengkapkan dan sertakan sekali Salinan sijil, kad pengenalan, sijil berhenti sekolah, sijil kelahiran dan gambar ukuran passport. Muatutun melalui pautan ini:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!