3 Jawatan Kosong PPUKM Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

3 Jawatan Kosong PPUKM Bulan Disember 2013

PPUKM
Jawatan Kosong PPUKM Disember 2013.

Tarikh tutup: 02 Disember 2013.

Sejarah PPUKM (Pusat Perubatan UKM) ini bermula apabila Fakulti Perubatan, Universiti Kebangsaan Malaysia telah ditubuhkan pada 30hb Mei 1972. Penubuhannya adalah berdasarkan aspirasi rakyat untuk mewujudkan institusi perubatan kebangsaan menggunakan Bahasa Malaysia sebagai bahasa perantaraan.

Aspirasi pada masa itu adalah untuk mengeluarkan doktor-doktor tempatan, yang dilatih dan berkaliber, untuk mengatasi masalah kekurangan doktor di Malaysia, terutamanya untuk berkhidmat di kawasan-kawasan luar Bandar. Pada mulanya, Hospital Kuala Lumpur digunakan sebagai hospital pengajar. Pada tahun 1997, Universiti Kebangsaan Malaysia telah menubuhkan hospital pengajar sendiri, Hospital UKM dan Fakulti Perubatan telah dipindahkan ke Hospital UKM di Cheras, Kuala Lumpur.

PPUKM dengan ini mempelawa calon yang terdiri daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berminat untuk menyertai mereka dengan mengisi kekosongan jawatan berikut:

01. Setiausaha Pejabat N27
02. Pegawai Psikologi (Klinikal) S41
03. Pembantu Akauntan W17

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dilakukan secara atas talian melalui Sistem Pengurusan Permohonan Jawatan UKM melalui pautan ini:


b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan, manakala pegawai sedang berkhidmat hendaklah berumur kurang daripada 54 tahun pada tarikh lantikan.

c) Pemohon-pemohon yang disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil menghadiri ujian / temu duga.

d) Iklan asal jawatan kosong PPUKM ini boleh dibaca melalui pautan ini:

>> Iklan jawatan kosong PPUKM 2013

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!