4 Jawatan Kosong (MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

4 Jawatan Kosong (MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu Bulan Disember 2013

MTEM
Jawatan Kosong (MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu Disember 2013.

Tarikh tutup: 04, 06 dan 11 Disember 2013.

(MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu dibentuk untuk menyediakan platform untuk NGO-NGO ekonomi Melayu bersatu supaya lebih efektif dalam menggalakkan pembangunan ekonomi yang lestari di kalangan komuniti Melayu dan Negara.

MTEM bertujuan untuk merapatkan jurang di antara polisi dan komuniti serta membantu dalam penyampaian Model Baru Ekonomi (NEM) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP) ke akar umbi. Selain itu, MTEM juga memberi kritikan terhadap keberkesanan dasar dan pembuat dasar. MTEM diwujudkan atas prinsip kesepakatan sebulat suara dan inklusif, ini dijelmakan dengan ketiadaan Pengerusi Eksekutif di dalam MTEM. Segala keputusan yang diambil adalah saranan dan persetujuan Ahli Majlis MTEM.

(MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu sedang mencari individu yang berkredibel, berpengalaman dan mahir menjalankan tugas untuk membantu memacu organisasi ini dengan mengisi kekosongan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal jobstreet sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong (MTEM) Majlis Tindakan Ekonomi Melayu menerusi portal jobstreet, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong MTEM yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!