6 Jawatan Kosong SPP Tahun 2013 / 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

6 Jawatan Kosong SPP Tahun 2013 / 2014

SPP - Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran
Jawatan Kosong SPP Tahun 2013 / 2014.

Tarikh tutup: Dibuka sepanjang masa.

Penubuhan (SPP) Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia adalah hasil daripada syor yang dikemukakan oleh Suruhanjaya Diraja mengenai perkhidmatan perguruan yang ditubuhkan bagi mengkaji perkhidmatan guru, gaji dan syarat-syarat perkhidmatan mereka serta lain-lain kakitangan sekolah (lebih dikenali dengan nama Suruhanjaya Diraja Aziz). Suruhanjaya Diraja Aziz telah mengemukakan perakuan supaya sebuah Suruhanjaya Perkhidmatan berasingan daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), ditubuhkan bagi Perkhidmatan Pelajaran.

Sehubungan dengan syor itu, sebuah Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) telah ditubuhkan mengikut Perkara 141A Perlembagaan Persekutuan berkuatkuasa mulai 01 Januari 1974. (SPP) Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran sebagai Pihak Berkuasa melantik bertanggungjawab bagi melantik Anggota Perkhidmatan Pelajaran dan pelantikan adalah tertakluk kepada kekosongan jawatan.

Permohonan adalah dipelawa kepada seluruh warganegara Malaysia dan dibuka sepanjang tahun bagi jawatan-jawatan yang disenaraikan berikut:


Cara memohon:

a) Sila klik mana-mana nama jawatan kosong SPP di atas yang anda berkenaan untuk melihat kelayakan yang diperlukan.

b) Semua permohonan jawatan di bawah SPP boleh dilakukan secara sepanjang masa. Permohonan boleh dikemukakan melalui portal JobsMalaysia di pautan yang kami berikan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

4 comments:

 1. dik..apply ikut www.jobsmalaysia.gov
  portal dia ada bagi kat atas

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. mcm nama nk apply? sy dh click kt link tu tp xjmpe pon...bole tlg x? tq

  ReplyDelete

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!