7 Jawatan Kosong Malaysian Institute of Accountant Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

7 Jawatan Kosong Malaysian Institute of Accountant Bulan Disember 2013

Malaysian Institute of Accountant
Jawatan Kosong Malaysian Institute of Accountant Disember 2013.

Tarikh tutup: 31 Disember 2013.

Institut Akauntan Malaysia atau Malaysian Institute of Akauntan (MIA) adalah sebuah badan berkanun yang ditubuhkan di bawah Akta Akauntan 1967 untuk mengawalselia dan membangunkan profesion perakaunan di Malaysia. Sehingga kini, MIA mempunyai keahlian seramai 29,532 orang. Antara tanggungjawab MIA termasuk pendidikan dan jaminan kualiti serta penguatkuasaan yang dijalankan bagi memastikan kredibiliti profesion akauntan dikekalkan dan kepentingan awam sentiasa ditegakkan.

MIA merupakan satu-satunya badan perakaunan yang diberi kuasa oleh undang-undang untuk mengawalselia profesion perakaunan di Malaysia sekaligus menjadikan keahlian MIA wajib bagi mereka yang ingin mengamalkan perakaunan di negara ini. Secara ringkas, keahlian MIA merangkumi kedua-dua undang-undang dan pengiktirafan pasaran bagi 'Akauntan' di Malaysia.

Malaysian Institute of Accountant (MIA) mempelawa permohonan daripada calon yang berkelayakan, berintegriti, mahir dan kompeten dengan bidang tugas untuk mengisi kekosongan jawatan ditawarkan di bawah:

01. Executive - Internal Audit
02. Executive - Education (Accreditation)
03. Executive - Education (MIA Qualifying Examination)
04. Manager - Accounting & Frsic
05. Manager - Enforcement (Accounting & Audit Investigation)
06. Assistant Manager - Communications (Media Relations & Writer)
07. Senior Executive - Internal Audit

Cara memohon:

a) Permohonan adalah secara atas talian (online) dengan melalui portal rasmi MIA.

b) Pemohon dikehendaki mendaftarkan akaun sebelum dibenarkan membuat permohonan secara online.

c) Iklan asal jawatan kosong MIA boleh dicapai melalui pautan di bawah. SIla klik butang 'Apply' untuk memulakan proses permohonan anda.


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!