Jawatan Kosong (DBP) Dewan Bahasa dan Pustaka Bulan November 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (DBP) Dewan Bahasa dan Pustaka Bulan November 2013

DBP - Dewan Bahasa dan Pustaka
Jawatan Kosong (DBP) Dewan Bahasa dan Pustaka November 2013.

Tarikh tutup: 15 November 2013.

Dewan Bahasa dan Pustaka Malaysia ditubuhkan sebagai Balai Pustaka di Johor Bahru pada 22 Jun 1956, Dewan Bahasa dan Pustaka (Institut Bahasa dan sastera untuk Bahasa Melayu) (singkatan DBP) merupakan badan kerajaan yang bertanggungjawab dalam menyelaras penggunaan Bahasa Melayu di Malaysia dan Brunei.

sementara DBP Brunei telah ditubuhkan pada tahun 1960-an. Ia telah diletakkan di bawah Kementerian Pelajaran Malayan. Dalam Kongres Bahasa dan Persuratan Melayu III (Melayu Sastera dan Kongres Bahasa ketiga) yang telah diadakan antara September 16 dan 21, 1956 di Singapura dan Johor Bahru, Balai Pustaka ini dinamakan semula sebagai Dewan Bahasa dan Pustaka. Prof Diraja Ungku Abdul Aziz Ungku Abdul Hamid telah memainkan peranan penting dalam penubuhan institusi ini.

Dewan Bahasa dan Pustaka dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan kosong yang diiklankan berikut:

01. Pekerja Sambilan Harian

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan (Borang Personel 27/99). Borang boleh diperoleh dengan melayari laman web Dewan Bahasa dan Pustaka atau memuaturunnya melalui pautan yang kami sediakan di bawah:

>> Borang Personel 27/99 (DBP) 2013 <<

b) Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dikemukakan kepada:

KETUA PENGARAH,
DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA,
PETI SURAT 10803,
50926 KUALA LUMPUR.
(u.p.: Ketua Bahagian Pengurusan Sumber Manusia)

c) Iklan asal jawatan kosong DBP ini boleh dibaca melalui pautan yang disediakan di bawah untuk maklumat syarat kelayakan dan lain-lain:

>> Iklan jawatan kosong DBP 2013 <<

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!