Jawatan Kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad Bulan November 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad Bulan November 2013

(PNB) Permodalan Nasional Berhad
Jawatan Kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad November 2013.

Tarikh tutup: 29 November 2013.

Ditubuhkan pada 17 Mac 1978, PNB telah digunakan sebagai instrumen penting dasar ekonomi baru kerajaan untuk menggalakkan pemilikan saham di dalam sektor korporat di kalangan masyarakat Bumiputera, dan membangunkan peluang-peluang untuk profesional Bumiputera untuk mengambil bahagian dalam penciptaan dan pengurusan kekayaan negara.

Sebelum penubuhan PNB, usaha-usaha untuk meningkatkan pemilikan Bumiputera dalam sektor korporat tidak mencukupi kerana saham-saham yang diperuntukkan kepada pelabur individu jarang telah diberikan. Penyelidikan yang dijalankan menunjukkan bahawa pemegang saham Bumiputera apabila menjual saham mereka, keuntungan yang dijana akan digunakan dan amat jarang dilaburkan semula.

(PNB) Permodalan Nasional Berhad mengalu-alukan kedatangan calon yang bersesuaian dari sudut kelayakan, kemahiran dan prestasi untuk menyertai PNB dengan memohon jawatan kosong yang diiklankan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal jobstreet sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!