Jawatan Kosong PETRONAS Bulan November 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong PETRONAS Bulan November 2013

Petroliam Nasional Berhad
Jawatan Kosong Petroliam Nasional Berhad November 2013.

Tarikh tutup: 22 November 2013.

Petronas, ringkasan nama bagi Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS), adalah syarikat minyak dan gas Malaysia sepenuhnya telah ditubuhkan pada 17 Ogos 1974. Dimiliki oleh kerajaan Malaysia sepenuhnya, syarikat ini telah mendapat hak keseluruhan terhadap sumber-sumber minyak dan gas di Malaysia dan diamanahkan dengan tanggungjawab membangunkan dan menambah nilai kepada sumber-sumber tersebut.Fortune Global 500 telah meletakkan Petronas sebagai sebuah syarikat ke-95 terbesar di dunia pada tahun 2008 dan ke-80 terbesar pada tahun 2009. Ia juga meletakkan Petronas sebagai syarikat perbadanan ke-13 paling banyak membuat keuntungan di dunia dan yang paling banyak keuntungan di Asia.

Pada masa ini, PETRONAS mempunyai tenaga kerja yang lebih daripada 30,000 yang beroperasi di lebih daripada 30 buah negara dunia ke atas. Angka ini mewakili 28 warganegara dengan pelbagai keupayaan, pengetahuan dan kemahiran untuk melaksanakan projek huluan dan hiliran di pelbagai persekitaran geografi dan perniagaan. PETRONAS menawarkan mobiliti pekerjaan di sepanjang trek teknikal serta pengurusan, dan peluang untuk belajar dan berkembang. Kerjaya di PETRONAS bermakna membuka ruang potensi anda sebenarnya.

PETRONAS mengalu-alukan kedatangan anda ke dalam organisasi mereka dengan mengisi kekosongan jawatan yang sedang ditawarkan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Petroliam Nasional Berhad ini dibuat secara online melalui portal jobstreet.

b) Kepada pemohon kali pertama, anda dikehendaki mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala pemohon sedia ada boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik mana-mana nama jawatan kosong PETRONAS yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan diperlukan serta bagi memulakan proses permohonan online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!