Jawatan Kosong (TM) Telekom Malaysia Berhad Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (TM) Telekom Malaysia Berhad Bulan Disember 2013

(TM) Telekom Malaysia
Jawatan Kosong (TM) Telekom Malaysia Berhad Disember 2013.

Tarikh tutup: 04 Disember 2013.

TM kembali kepada penubuhan Jabatan telekomunikasi Malaya pada tahun 1946. Pada tahun 1962 Syarikat memperkenalkan pelanggan batang Dail (STD) antara Kuala Lumpur dan Singapura melalui link microwave jarak jauh yang pertama. Pada tahun berikutnya, Syarikat telah memperluaskan rangkaian gelombang mikro seluruh negara.

Pada tahun 1968, Jabatan telekomunikasi Malaya bergabung dengan Jabatan telekomunikasi Sabah dan Sarawak untuk membentuk telekomunikasi Jabatan Malaysia, juga dikenali dengan namanya Bahasa Malaysia, Jabatan Telekom Malaysia (JTM).[4] Syarikat akan bekerja di bawah nama ini selama hampir dua dekad. Pencapaian yang penting semasa termasuk tempoh ini:

(TM) Telekom Malaysia mempelawa calon yang memiliki sijil atau perakuan yang diiktiraf dalam kejuruteraan atau telekomunikasi serta berminat untuk berkhidmat bersama mereka untuk memohon jawatan kosong yang ditawarkan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (TM) Telekom Malaysia Berhad ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal TM Career sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong (TM) Telekom Malaysia, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal TM Career tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong Telekom Malaysia yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!