2 Jawatan Kosong (SKM) Suruhanjaya Koperasi Malaysia Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

2 Jawatan Kosong (SKM) Suruhanjaya Koperasi Malaysia Bulan Disember 2013

(SKM) Suruhanjaya Koperasi Malaysia
Jawatan Kosong (SKM) Suruhanjaya Koperasi Malaysia Disember 2013.

Tarikh tutup: 06 Disember 2013.

The Co-operative Development Department (Suruhanjaya Koperasi Malaysia) telah ditubuhkan pada Julai 1922 untuk menubuhkan, mendaftar dan membangunkan koperasi di bawah Enakmen Pertubuhan Koperasi The [FMS Cap. 97 of 1992] manakala yang diberi kuasa untuk memandu dan memajukan pergerakan koperasi.

Jabatan Pembangunan Perbadanan nama telah ditukar kepada Jabatan Pembangunan Koperasi (JPK) pada akhir tahun 1970-an. Enakmen tahun 1922 kemudiannya dimansuhkan dan digantikan dengan Koperasi Persatuan Akta 1948 (disemak 1983). Seterusnya, Akta Pertubuhan Koperasi 1993 (Akta 502) telah digubal bagi menyatukan undang-undang koperasi di Malaysia dan yang pertama berkesan kerana daripada 22 Januari 1994.On 1 Januari 2008, Jabatan Pembangunan Koperasi Malaysia telah berubah menjadi Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM).

Suruhanjaya Koperasi Malaysia (Suruhanjaya) merupakan sebuah Badan Berkanun Persekutuan yang mula beroperasi sepenuhnya pada 1 Januari 2008, mempelawa semua Warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

01. Pegawai Teknologi Maklumat
02. Pegawai Undang-Undang

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan yang boleh didapati melalui laman web Suruhanjaya Koperasi Malaysia www.skm.gov.my.

b) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah ditulis nama jawatan yang dipohon disudut sebelah kanan sampul surat dan dihantar ke alamat:

Pengerusi Eksekutif,
Suruhanjaya Koperasi Malaysia,
Tingkat 10-15 & 17-19 Putra Place,
100 Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur
(u/p : Pengarah Bahagian Sumber Manusia)

c) Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran passport, salinan kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik, transkrip keputusan peperiksaan semua semester dan dokumen-dokumen lain yang telah diakui sah.

d) Iklan asal jawatan kosong Suruhanjaya Koperasi Malaysia ini boleh dibaca semula dengan merujuk pautan ini:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!