4 Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

4 Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Bulan Disember 2013

(UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris
Jawatan Kosong (UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris Disember 2013.

Tarikh tutup: 06 Disember 2013.

(UPSI) Universiti Pendidikan Sultan Idris merupakan universiti awam di bandar Tanjung Malim, Perak di Malaysia. Mula-mula ditubuhkan pada tahun 1922 sebagai Maktab Perguruan, ia adalah salah satu institusi pengajian tinggi di Malaysia berfungsi yang tertua.

Pusat latihan guru pertama di Tanah Melayu pada asalnya terletak di Taiping dan telah tahu sebagai Kolej latihan guru di Matang ini. Dibuka pada tahun 1913, rumah noble Melayu Taiping, Ngah Ibrahim pernah berkhidmat sebagai Kolej latihan guru yang pertama di Tanah Melayu sehingga ia berpindah ke Tanjung Malim sembilan tahun kemudian dan diberi nama Sultan Perak pada masa itu. Sejarah UPSI seperti yang kita tahu ia hari tarikh hingga 1922 Bilakah Universiti dikenali sebagai Sultan Idris Training College (SITC). Ia telah ditetapkan mooted oleh bekas Timbalan Pengarah sekolah-sekolah Melayu, R.O. Winstedt sebagai sebuah Kolej Latihan untuk guru-guru Melayu. Dinamakan selepas Almarhum Sultan Idris Murshidul Azam Shah, Sultan Perak ke-28, kolej ini telah dibuka pada 29 November 1922 oleh Ketua Setiausaha Negeri Melayu Bersekutu, Sir George Maxwell.

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan menyertai mereka meneruskan kebitaraan dengan mengisi jawatan-jawatan seperti tersenarai di bawah:

1. Jurutera (Elektrik) J41
2. Penolong Pegawai Seni Bina J29
3. Pembantu Kemahiran (Elektrik)
4. Pemandu Kenderaan H11

Cara memohon:

a) Calon-calon yang ingin memohon jawatan di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) perlu mendaftar untuk mempunyai akaun dengan UPSI Online Job Application. Boleh ikuti pautan berikut:


b) Untuk pemohon sedia ada, calon tidak perlu mendaftar semula/mewujudkan akaun baru, sebaliknya hanya perlu mengemaskini jawatan yang dipohon dalam akaun sedia ada.

c) Iklan asal jawatan kosong Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) boleh dicapai melalui pautan berikut:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!