5 Jawatan Kosong (KTMB) Keretapi Tanah Melayu Berhad Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

5 Jawatan Kosong (KTMB) Keretapi Tanah Melayu Berhad Bulan Disember 2013

(KTMB) Keretapi Tanah Melayu Berhad
Jawatan Kosong (KTMB) Keretapi Tanah Melayu Berhad Disember 2013.

Tarikh tutup: 03 hingga 16 Disember 2013.

Berikutan penyatuan semua entiti Keretapi negeri di Tanah Melayu, Keretapi Tanah Melayu mewarisi armada kebanyakannya lokomotif wap buatan British, pengubahan lokomotif yang diperkenalkan kepada Malaya kerana landasan keretapi yang pertama telah berkuat kuasa.

Dieselisation di Tanah Melayu bermula dengan serta-merta selepas Encik di pembentukan dengan pelancaran dengan enjin diesel yang pertama, shunter kelas 15, pada tahun 1948. Usaha Encik untuk sepenuhnya menukar kuasa diesel antara tahun 1950-an dan 1970-an dengan berkesan memandu lokomotif wap daripada perkhidmatan - dengan apa-apa kiri armada secara besar-besaran bersara pada tahun 1972. KTM menarik dengan diesel stokereta daripada pelbagai syarikat lokomotif dari England, Jepun, Kanada, dan lebih terkini, India, Jerman dan China. Syarikat juga telah meneroka dalam penggunaan DMUs (railbus, railcars); tidak ada perkhidmatan ini terselamat.

Perkhidmatan kereta api elektrik hanya diperkenalkan pada tahun 1995 dengan pelancaran perkhidmatan Komuter KTM Komuter. Terdiri daripada tiga model 3-kereta EMUs, EMUs Komuter, pada tahun 2007, Adakah keretapi laju sahaja di KTM stokereta.

(KTMB) Keretapi Tanah Melayu Berhad mempelawa permohonan daripada individu yang ikhlas, layak dan bersemangat untuk mengisi kekosongan ditawarkan di bawah:


Cara memohon:

a) Pemohon yang berminat adalah dipelawa untuk mengemukakan resume terperinci menyatakan gaji semasa dan dijangka, hubungi nombor bersama-sama dengan gambar saiz pasport semalam dan menyatakan jawatan yang dipohon di sudut atas sebelah kiri sampul surat ke alamat berikut:

General Manager
Talent Management and Organisation Development (Staff Planning)
Keretapi Tanah Melayu Berhad
Jalan Sultan Hishamuddin
50621 Kuala Lumpur.

Tel: 03-22631312 or 22631122

b) Sila klik mana-mana nama jawatan kosong (KTMB) Keretapi Tanah Melayu Berhad yang diikankan di atas untuk melihat syarat kelayakan dan maklumat lanjut.

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!