7 Jawatan Kosong Jabatan Tanah dan Survei Sarawak Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

7 Jawatan Kosong Jabatan Tanah dan Survei Sarawak Bulan Disember 2013

Jabatan Tanah dan Survei Sarawak
Jawatan Kosong Jabatan Tanah dan Survei Sarawak Disember 2013.

Tarikh tutup: 08 Disember 2013.

Jabatan Tanah dan Survei Sarawak berfungsi di bawah terma-terma dalam Laporan Jawatankuasa antara Perlembagaan Malaysia, tanah dan Ukur Kadaster adalah subjek negeri yang berada di bawah portfolio Menteri sumber dan Perancangan Pengurusan. Tertakluk kepada arahan Yang di-Pertua Negeri, tanah di Sarawak ditadbir menurut peruntukan-peruntukan Ordinan perlombongan dan pecah-sempadan tanah adalah ditadbir mengikut Ordinan Tanah (kawalan pecah sempadan), Taman awam dan Ordinan sayur-sayuran, 1993 dan Ordinan Hakmilik Strata.

Jabatan Tanah dan Survei Negeri Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:

01. Juruukur J41
02. Pegawai Perancang Bandar dan Desa J41
03. Pegawai Tadbir (Tanah) N41
04. Pegawai Penguatkuasa N41
05. Penolong Juruukur J29
06. Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa J29
07. Penolong Pegawai Penguatkuasa N27

Cara memohon:

a) Permohonan adalah secara online melalui portal e-recruitment kerajaan Sarawak.

b) Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

c) Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

d) Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi pegawai dari Jabatan Tanah dan Survei Negeri Sarawak, Encik Zool Nasri bin Yusuf di talian 082-444111.

f) Iklan asal jawatan kosong Jabatan Tanah dan Survei Sarawak ini boleh dirujuk melalui pautan yang disediakan di bawah;


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!