Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Bulan Disember 2013

(FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia
Jawatan Kosong (FRIM) Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia Disember 2013.

Tarikh tutup: 02 Disember 2013.

Forest Research Institute Malaysia (FRIM) atau dalam bahasa Melayunya Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 1929 sebagai Institut Penyelidikan Hutan (FRI) adalah sebuah Jabatan di bawah Ibu Pejabat Perhutanan Semenanjung Malaysia. Sehingga tahun 1985, Institut ini menjadi sebuah badan berkanun yang tertakluk kepada penyelidikan dan pembangunan Lembaga hutan Malaysia (MFRDB) di bawah Kementerian Perusahaan Utama. Kemudian pada tahun 2004, FRIM telah ditadbir oleh Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.

Terletak 16 km ke Utara barat Kuala Lumpur, 544.3 ha kampus ini dikelilingi oleh Bukit Lagong Forest Reserve. FRIM telah dianugerahkan pengiktirafan MS ISO 9001: 2008 diketuai oleh Ketua pengarahnya, Dato' Dr. Abd. Latif Mohmod.

FRIM menggalakkan pengurusan hutan mampan dan penggunaan optimum sumber-sumber hutan melalui pengetahuan dan teknologi yang dihasilkan daripada pelbagai kajian yang dijalankan. Bukan sahaja FRIM berbangga dengan kepakaran yang pelbagai, dengan memenangi anugerah penyelidikan dan kolaborasi antarabangsa telah malah telah diiktiraf sebagao institut Perhutanan tropika.

Permohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas yang berkelayakan bagi mengisi jawatan berikut di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM):


Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat melalui Borang BPSM/1/1 Pindaan 2 yang boleh dimuat turun daripada laman web Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) atau boleh mendapatkan borang tersebut di Pejabat Bahagian Sumber Manusia, Blok B3, FRIM atau melalui pautan yang kami sediakan ini:


b) Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah ditulis nama jawatan dibahagian atas sebelah kiri sampul surat dan dihantar kepada:

Bahagian Sumber Manusia
Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM)
Blok B3, 52109 Kepong
Selangor Darul Ehsan

c) Semua permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran passport, salinan kad pengenalan, salinan sijil-sijil keputusan peperiksaan dan salinan sijil tamat persekolahan, lesen memandu (sekiranya berkaitan) yang DISAHKAN.

d) Iklan asal jawatan-jawatan kosong Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) boleh dibaca dengan mengklik nama jawatan yang diberikan di atas.

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!