Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang Bulan Disember 2013

(UMP) Universiti Malaysia Pahang
Jawatan Kosong (UMP) Universiti Malaysia Pahang Disember 2013.

Tarikh tutup: 06 Disember 2013.

(UMP) Universiti Malaysia Pahang telah ditubuhkan sebagai sebuah Universiti Teknikal awam oleh Kerajaan Malaysia pada 16 Februari 2002. Diperbadankan di bawah dalam Akta Universiti dan Universiti Kolej 1971 oleh pihak Diraja dekri Duli Yang DiPertuan Agong, Kolej Universiti Kejuruteran & Teknologi Malaysia (KUKTEM) telah ditubuhkan sebagai sebuah Universiti Teknikal, mengkhusus dalam Kejuruteraan dan teknologi. Kolej Universiti beroperasi di kampus sementara di Gambang, Pahang. Kampus sementara dahulunya adalah sebuah kompleks industri yang dimiliki oleh MPM. Kampus tetap Universiti ini terletak di Pekan, yang sedang dibina.

Pada 8 Oktober 2006, Kerajaan Malaysia telah bersetuju untuk menukar nama KUKTEM kepada Universiti Malaysia Pahang. Pertukaran nama adalah kerana kata-kata 'Kolej Universiti' (Kolej Universiti) cenderung untuk memberi gambaran kepada pihak awam bahawa KUKTEM adalah sebuah institusi "piawaian yang lebih rendah" pengajian tinggi berbanding dengan universiti-universiti lain seperti Universiti Malaya.

(UMP) Universiti Malaysia Pahang dengan ini mempelawa permohonan daripada warganegara yang berminat, berkelayakan dan bermotivasi tinggi untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan di bawah:

01. PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q27

cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat secara Online dengan mengisi maklumat pemohon di laman web rasmi UMP iaitu www.ump.edu.my. Calon diwajibkan mencetak Surat Pengesahan Permohonan Online (Selepas tamat mengisi butiran permohonan melalui web rasmi UMP). Permohonan yang tidak dibuat secara Online melalui laman web rasmi UMP tidak akan dilayan. Sila ikuti pautan di bawah untuk permohonan secara online:


b) Sila nyatakan jawatan yang dimohon di penjuru kiri muka hadapan sampul surat.

c) Permohonan yang lengkap beserta dengan salinan-salinan sijil akademik dan lain-lain dokumen berkaitan hendaklah dihantar kepada :

PENDAFTAR
UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG,
LEBUHRAYA TUN RAZAK,
26300 GAMBANG, KUANTAN,
PAHANG DARUL MAKMUR
(U/P : UNIT PERJAWATAN & CUTI BELAJAR,
BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA)

d) Iklan asal jawatan kosong UMP ini boleh dibaca semula dengan merujuk pautan berikut:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!