Jawatan Kosong (UTAR) Universiti Tunku Abdul Rahman Bulan Disember 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (UTAR) Universiti Tunku Abdul Rahman Bulan Disember 2013

(UTAR) Universiti Tunku Abdul Rahman
Jawatan Kosong (UTAR) Universiti Tunku Abdul Rahman Disember 2013.

Tarikh tutup: 08 Disember 2013.

(UTAR) Universiti Tunku Abdul Rahman adalah sebuah universiti swasta di Malaysia. Universiti juga dikenali dengan singkatan UTAR, yang merupakan sebahagian daripada lambang Universiti. Ia ditubuhkan di bawah sebuah Yayasan yang dipanggil UTAR Education Foundation, sebuah organisasi bukan untuk keuntungan. Universiti ini mempunyai empat kampus atau Kampus di lokasi-lokasi yang empat, iaitu, Petaling Jaya, Kuala Lumpur dan Bandar Sungai Long, yang terletak dalam Lembah yang dipanggil Lembah Klang manakala satu terletak di dalam bandar di Negeri Perak, Kampar yang sekali adalah terkenal dengan aktiviti-aktiviti perlombongan timah.

Universiti Tunku Abdul Rahman menerima 411 pelajar pada bulan Jun 2002 bagi pengambilan pertama. Ia adalah jelas bahawa bilangan pelajar Universiti berkembang dengan pesat selama ini. Menurut salah satu penerbitan Universiti, ia kini mempunyai seramai lebih 23,000 pelajar. Sebagai permulaan, Universiti menawarkan program Ijazah Kepujian hanya lapan tetapi Universiti kini menawarkan program-program yang lebih daripada 117 termasuk Yayasan, program-program Ijazah Sarjana Muda serta Siswazah yang meliputi pelbagai bidang pengajian dan penyelidikan. Program tersebut akan diiktiraf oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) & Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan diiktiraf oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA). Selain itu, Ijazah perakaunan di UTAR diiktiraf oleh CPA FPAM, ACCA, CIMA, CTIM, ICSA & MICPA. Selain itu, UTAR di Ukur Bahan Ijazah diiktiraf oleh LJBM dan RICS, manakala program-program ijazah Kejuruteraan di UTAR diiktiraf oleh BEM dan IEM.

Universiti Tunku Abdul Rahman mempelawa individu yang mahir, berminat dan berkelayakan untuk mengemukakan permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan di bawah:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (UTAR) Universiti Tunku Abdul Rahman ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal jobstreet sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong Universiti Tunku Abdul Rahman, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong UTAR yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!