6 Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) Bulan Febuari 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

6 Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) Bulan Febuari 2014

Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan)
Jawatan Kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) Febuari 2014.

Tarikh tutup: 26 Feb dan 01 Mac 2014.

KWAP - Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) telah ditubuhkan pada 01 Mac 2007 di bawah Akta Kumpulan Wang Persaraan 2007 (Akta 662) menggantikan 1991 Akta Kumpulan Wang Amanah pencen dimansuhkan (Akta 454). Akta Kumpulan Wang Amanah pencen 1991 (Akta 454) telah digubal untuk membantu Kerajaan Persekutuan dalam pembiayaan liabiliti pencen yang. Dengan penggubalan Akta ini, Kumpulan Wang Amanah pencen telah ditubuhkan pada 1 Jun 1991 dengan geran pelancaran sebanyak RM500 juta daripada Kerajaan Persekutuan. Kumpulan Wang Amanah pencen ditadbir oleh Majlis Kumpulan Wang Amanah pencen dengan Ketua Akauntan negara Malaysia yang bertanggungjawab bagi pentadbiran harian dan pengurusan hal ehwal Tabung Amanah pencen.

Permohonan adalah dipelawa dari kalangan warga Malaysia yang layak dan berminat untuk mengisi jawatan kosong berikut di Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan):


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) ini adalah secara atas talian / online sahaja yakni melalui portal kerja jobstreet.

b) Pemohon kali pertama untuk jawatan kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) melalui portal itu adalah dikehendaki mendaftar akaun permohonan. Manakala pemohon sedia ada boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) yang disenaraikan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan diperlukan serta bagi memulakan proses permohonan online anda. Semoga berjaya.

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!