16 Jawatan Kosong (LGM) Lembaga Getah Malaysia Bulan Mac 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

16 Jawatan Kosong (LGM) Lembaga Getah Malaysia Bulan Mac 2014

Lembaga Getah Malaysia
Jawatan Kosong (LGM) Lembaga Getah Malaysia Mac 2014.

Tarikh tutup: 14 Mac 2014.

Lembaga Getah Malaysia (LGM) merupakan Industri Getah di Malaysia. Ditubuhkan pada 1 Januari 1998, ia mempunyai di bawah lipat kepada tiga mantap agensi (RRIM, MRRDB dan MRELB), yang kini bergabung menjadi satu, yang telah menyumbang kepada pembangunan industri getah selama 78 tahun.Kecemerlangan R & D dalam NR, dicapai dengan getah Research Institute of Malaysia (RRIM), telah mempunyai kesan ke atas industri Malaysia NR dan NR lain negara-negara pengeluar.Objektif utama LGM ialah untuk membantu dalam pembangunan dan pemodenan Industri Getah Malaysia dalam semua aspek daripada penanaman pokok getah, pengeluaran dan pemprosesan getah mentah, pembuatan barangan getah dan pemasaran getah dan produk getah.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara yang berkelayakan, berminat dan memiliki komitmen tinggi untuk menyertai LGM dengan mengisi kekosongan-kekosongan yang ditawarkan di bawah:

01. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
02. Pegawai Khidmat Pelanggan N17
03. Pembantu Operasi N11
04. Pemandu Kenderaan H11
05. Operator Loji H11
06. Pembantu Penyelidik Q17
07. Pegawai Teknologi Maklumat F41
08. Pegawai Tadbir N41
09. Pegawai Penyelidik Q47
10. Pegawai Penyelidik Q41
11. Penolong Pegawai Tadbir N27
12. Penolong Pegawai Penguatkuasa N27
13. Penolong Pegawai Penyelidik Q27
14. Penolong Akauntan W27
15. Penjaga Jentera Elektrik J26
16. Penjaga Jentera Elektrik J22

Cara memohon:

a) Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temu duga.

b) Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

c) Permohonan yang lewat diterima dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan.

d) Sila cetak borang permohonona online untuk simpanan. Jika layak dipanggil temu duga, tuan/puan perlu membawa borang permohonan tersebut beserta dengan:

*Salinan Sijil, Salinan Kad Pengenalan, Sijil Berhenti Sekolah dan Sijil Kelahiran dan gambar terkini berukuran pasport ditampal pada borang permohonan.

Nota : * pemohon dikehendaki mencetak status nilai taraf sijil kelayakan melalui laman web JPA di: http:// pengiktirafan.jpa.gov.my/ )

e) Permohon daripada Pegawai-pegawai sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing dan pastikan salinan Kenyataan Perkhidmatan yang kemaskini dan Laporan Penilaian Prestasi terkini disertakan bersama.

f) Sila klik pautan di bawah untuk melihat bidang tugas dan kelayakan diperlukan serta cara memohon yang lengkap. Diucapkan selamat mencuba.


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!