2 Jawatan Kosong (JKR) Jabatan Kerja Raya Bulan Mac 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

2 Jawatan Kosong (JKR) Jabatan Kerja Raya Bulan Mac 2014

Jabatan Kerja Raya
Jawatan Kosong (JKR) Jabatan Kerja Raya Mac 2014.

Tarikh tutup: 31 Mac 2014.

Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) atau Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) adalah Jabatan Kerajaan Persekutuan di Malaysia di bawah Malaysia Kementerian Kerja Raya (KKR) yang bertanggungjawab ke atas pembinaan dan penyelenggaraan infrastruktur awam di Malaysia. Lebih daripada 100 tahun, Malaysia Jabatan Kerja Raya (JKR) telah menyentuh pelbagai aspek negara ’ kehidupan. Kami telah menyediakan infrastruktur dan persekitaran yang kondusif untuk hidup, bekerja, bermain, dan berdoa. Membina jalan sebagai alat komunikasi, dan mereka telah merupakan pemangkin utama dalam pembangunan sosio-ekonomi negara.

Permohonan adalah dipelawa daripada rakyat Negeri Johor atau Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Jabatan Kerja Raya Johor bagi jawatan-jawatan seperti berikut:


Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah menggunakan Borang JKRJ. 1/2014 yang boleh dimuat turun daripada laman web rasmi Jabatan Kerja Raya Negeri Johor di http://www.jkrjohor.gov.my.

b) Borang yang telah lengkap diisi hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran pasport dan salinan sah dokumen-dokumen berikut:

- Sijil Kelahiran
- Kad Pengenalan
- Sijil Berhenti Sekolah
- Lain-lain sijil / surat akuan berkaitan

c) Permohonan daripada anggota-anggota yang sedang berkhidmat dalam pekhidmatan awam, badan berkanun atau kuasa-kuasa tempatan hendaklah dikemukakan melalui ketua jabatan masing-masing dengan menyertakan Kenyataan Perkhidmatan yang kemas kini dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan yang terakhir.

d) Borang permohonan yang telah lengkap dipenuhi hendaklah dihantar ke alamat:

JABATAN KERJA RAYA JOHOR,
TINGKAT 4, BANGUNAN DATO’ ABDUL RAHMAN ANDAK,
KOTA ISKANDAR,
79582 NUSAJAYA, JOHOR.

e) Sila klik mana-mana nama jawatan kosong (JKR) Jabatan Kerja Raya yang disenaraikan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan diperlukan dan sekaligus mendapatkan borang permohonan. Diucapkan selamat mencuba.

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!