Jawatan Kosong (BERNAMA) Pertubuhan Berita Nasional Malaysia Bulan Mei 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (BERNAMA) Pertubuhan Berita Nasional Malaysia Bulan Mei 2014

Jawatan Kosong BERNAMA
Jawatan Kosong (BERNAMA) Pertubuhan Berita Nasional Malaysia Mei 2014.

Tarikh tutup: 02 dan 09 Mei 2014.

Agensi berita Nasional Malaysia atau BERNAMA, sebuah badan berkanun, telah ditubuhkan oleh Parlimen pada tahun 1967 dan telah memulakan operasinya pada Mei 1968. Majlis Pengawasan lima orang ahli yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong diwujudkan untuk memastikan bahawa BERNAMA sentiasa dipandu oleh peruntukan-peruntukan Akta dalam melaksanakan objektif-objektif. BERNAMA diuruskan oleh Lembaga Gabenor yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Lembaga Pengarah terdiri daripada seorang Pengerusi dan enam wakil setiap daripada Kerajaan Persekutuan dan Surat khabar yang pelanggan BERNAMA. Setiap bilik mempunyai anggota silih ganti yang juga dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong.

(BERNAMA) Pertubuhan Berita Nasional Malaysia mempelawa permohonan daripada calon yang berminat dan berkelayakan agar menyertai organisasi mereka untuk jawatan diiklankan berikut:


Cara memohon:

a) Calon yang berminat di minta membuat permohonan yang lengkap (resume) dengan menyatakan kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran passport dan salinan kad Pengenalan ke alamat berikut:

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
No. 28 Jalan 1/65A, Off Jalan Tun Razak
Off Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR

b) Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

c) Sila klik mana-mana nama jawatan kosong Pertubuhan Berita Nasional Malaysia yang disenaraikan di atas untuk melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan, dan seterusnya memulakan proses permohonan online anda.

----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!