4 Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak Bulan April 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

4 Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak Bulan April 2014

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak
Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak April 2014.

Tarikh tutup: 14 April 2014.

Sarawak Dewan Undangan Negeri, dewan perundangan yang tertua di Malaysia, telah diwujudkan selepas Mesyuarat julung kali pertamanya di Bintulu pada 8 September 1867. Yang pertama 21-ahli Sarawak am Majlis, diketuai oleh Raja Charles Brooke, terdiri daripada enam pegawai Brooke's dan 16 pemimpin masyarakat setempat. Pada tahun 1903, Majlis umum dinamakan Majlis Negri.In pada tahun 1941, anak ini Brooke, Vyner, ditubuhkan sebuah Perlembagaan bertulis yang dikenali sebagai Perintah Perlembagaan dalam Majlis semasa Sambutan Ulang tahun ke 100 kaedah Brookes' di Sarawak. Hasilnya, nombor-nombor keahlian Majlis Negeri telah meningkat kepada 24. Bukan Vyner Brookes (dalam peranannya sebagai Rajah) Ketua Setiausaha Negara telah dilantik untuk mempengerusikan Majlis Negri.In 1963, keahlian Majlis Negeri dinaikkan kepada 42. Sejak itu, ia meningkat secara berperingkat ke 48 pada tahun 1968, 56 pada tahun 1989, 62 tahun 1996 dan 71 pada 2006. Pada tahun 1976, Majlis Negeri dinamakan Dewan Undangan Negeri (DUN).

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (SPAN Sarawak) mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:

01. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N17
02. Pembantu Pembangunan Masyarakat S17
03. Penolong Pegawai Tadbir N27
04. Penolong Akauntan W27

Cara memohon:

a) Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

b) Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

c) Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.

d) Sila rujuk SYARAT DAN CARA MEMOHON, PANDUAN PEMOHON dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.

e) Iklan asal jawatan kosong ini boleh disemak melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!