Jawatan Kosong (KESEDAR) Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan Bulan April 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong (KESEDAR) Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan Bulan April 2014

Jawatan Kosong KESEDAR
Jawatan Kosong (KESEDAR) Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan April 2014.

Tarikh tutup: 23 April 2014.

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) telah ditubuhkan pada 2 Mac 1978 di bawah di Selatan Kelantan pembangunan Lembaga Akta 1978 (Akta 203). Pelancaran rasmi telah dijalankan oleh Allahyarham Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia ketiga pada 5 Mac 1978 di Kampung Batu Gajah, Tanah Merah, Kelantan. KESEDAR telah ditubuhkan untuk mengimbangi komposisi penduduk di Kelantan Selatan dengan Utara Negeri, membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Kelantan Selatan merupakan kawasan yang berbukit-bukau dengan hampir 50% tanah pada kecerunan lebih daripada 25 ° dan hanya 10% dengan kecerunan kurang daripada 15 °. Walaupun jisim yang besar, hanya 20% tanah mempunyai potensi untuk dibangunkan bagi sektor pertanian.

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) dengan sukacita mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) bagi memenuhi Visi dan Misi KESEDAR:

01. Pegawai undang-undang Gred L41

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat didalam borang LKKS 1-Pin. 1/05 Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) atau sistem online penjawatan yang boleh didapati melalui laman web KESEDAR di www.kesedar.gov.my/e-perjawatan atau datang sendiri ke Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia, Ibu Pejabat KESEDAR, Gua Musang, Kelantan.

b) Semua borang permohonan hendaklah dilengkapkan dan disertakan salinan sah Kad Pengenalan, Sijil lahir, Sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik (termasuk Ijazah, Diploma – jika berkenaan) dan sekeping gambar berukuran passport. Permohonan lengkap hendaklah dikemukakan ke alamat seperti di bawah:

PENGURUS
BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
IBU PEJABAT KESEDAR
18300 GUA MUSANG
KELANTAN
NO. TEL: 09-9132200
Email : kesgm@kesedar.gov.my

c) Iklan asal dan borang permohonan jawatan kosong Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) boleh diperolehi melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!