Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kluang Bulan April 2014 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kluang Bulan April 2014

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kluang April 2014.

Tarikh tutup: 31 April 2014.

Majlis Perbandaran Kluang adalah pihak berkuasa tempatan yang bertanggungjawab terhadap Pentadbiran, perancangan mampan dan pembangunan serta Perbandaran Kluang. Majlis Perbandaran Kluang yang telah diberi kuasa melalui kerajaan tempatan ’ s Akta 1976 (Akta 171) dan lain-lain Akta yang berkaitan serta undang-undang untuk melaksanakan fungsi dan tanggungjawabnya. Sejarah penubuhan jawatan Penguasa tempatan bermula pada tahun 1920 Bilakah Lembaga Perbandaran Kluang dibuka. Lembaga Perbandaran Kluang telah dinaik taraf kepada Majlis Perbandaran Kluang pada tahun 1957, Majlis Daerah Kluang Utara pada tahun 1977 dan seterusnya diisytiharkan sebagai Majlis Perbandaran Kluang pada 08 Mei 2001.

Permohonan adalah dipelawa kepada Warganegara Malaysia khususnya kepada rakyat Negeri Johor yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi ke kosongan jawatan berikut di Majlis Perbandaran Kluang:

01. Pegawai Perancang Bandar dan Desa J44

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan yang boleh didapati dengan harga RM 1.00/set di pejabat Majlis Perbandaran Kluang atau dengan memuat turun borang di pautan di bawah:


b) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada:

Yang Dipertua
Majlis Perbandaran Kluang
Jalan Pejabat kerajaan
86000 Kluang

c) Iklan asal jawatan kosong Majlis Perbandaran Kluang boleh dicapai melalui pautan di bawah:


----------------------

P/s: Tahukah anda? Sebenarnya banyak lagi saluran lain selain SPA untuk anda boleh berkerja di sektor awam? Ketahui Direktori Lengkap Senarai 241 Agensi Kerajaan ini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!