Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang! Tapi sebelum itu, tonton video cara mendaftarkan emel ini dahulu.

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber


Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu Bulan Januari 2015

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu
Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Terengganu Januari 2015.

Tarikh tutup : 05 Januari 2015.

Terengganu terletak di Timur Laut Semenanjung Malaysia dan bersempadan di barat laut dengan Kelantan, barat daya oleh Pahang dan Timur oleh Laut China Selatan. Pulau-pulau beberapa syarikat, termasuk Pulau Perhentian, Pulau Kapas dan Pulau Redang, adalah juga sebahagian daripada negeri. Negeri ini mempunyai keluasan sebanyak 13,035 km2 (5,033 batu²).

Terengganu mempunyai populasi seramai 1,015,776 pada 2010. Menjelang tahun 2006, orang-orang Melayu membentuk 94.7% penduduk dan Cina, 2.6%, manakala India 0.2% dan lain-lain etnik Kumpulan terdiri daripada bakinya, 2.4%. Pada tahun 2000, penduduk di negeri ini adalah hanya 48.7% bandar; majoriti yang tinggal di kawasan luar bandar. Menurut Banci 2005, bahagian telah berubah dengan ketara, dengan 51% daripada penduduk yang tinggal di kawasan bandar dan 49% di luar bandar.

Permohonan adalah dipelawa daripada rakyat Negeri Terengganu yang berkelayakan sahaja bagi memenuhi jawatan di Pentadbiran Negeri Terengganu seperti diiklankan di bawah:

01. Pegawai Khidmat Pelanggan (Kontrak)

Cara Memohon:

a) Pemohon hendaklah mengemukakan surat permohonan bertulis (cover letter) dan resume yang komprehensif.

b) Setiap permohonan hendaklah dilengkapi dengan dokumen yang diperakui sah sebagai salinan sebenar seperti berikut:

i) Sijil Kelahiran atau Kad Pengenalan;
ii) Kelulusan Pelajaran;
iii) Lain-lain sijil dan dokumen yang berkaitan, jika ada.

c) Maklumat lanjut jawatan kosong Kerajaan Negeri Terenganu boleh didapati di pautan di bawah:


d) Hanya permohonan yang layak selepas tapisan sahaja dipanggil untuk temuduga. Pemohon yang tidak menerima jawapan selepas 3 bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggapkan mereka tidak berjaya.

e) Permohonan yang telah lengkap hendaklah alamatkan ke:

YB Setiausaha Kerajaan Terengganu
Bahagian Korporat
Tingkat 7, Wisma Darul Iman
20503 Kuala Terengganu.Tahniah, jika anda dipanggil ke temuduga SPA! Tapi tahukah anda, tahun ini setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1++ Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!