Jawatan Kosong BERNAMA Bulan Januari 2015 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong BERNAMA Bulan Januari 2015

Jawatan Kosong BERNAMA
Jawatan Kosong BERNAMA Januari 2015.

Tarikh tutup: 16 Januari 2015.

Agensi berita Nasional Malaysia atau lebih dikenali sebagai BERNAMA adalah sebuah badan berkanun yang telah ditubuhkan oleh Parlimen pada tahun 1967. Agensi berita Nasional Malaysia telah memulakan operasinya pada Mei 1968. Majlis Pengawasan lima orang ahli yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong diwujudkan untuk memastikan yang Agensi berita Nasional Malaysia sentiasa dipandu oleh peruntukan-peruntukan Akta dalam melaksanakan objektif-objektifnya. Agensi berita Nasional Malaysia diuruskan oleh Lembaga Gabenor yang dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Lembaga Pengarah terdiri daripada seorang Pengerusi dan enam wakil setiap daripada Kerajaan Persekutuan dan Surat khabar.

BERNAMA, Agensi Berita Nasional Malaysia, Peneraju dalam perkhidmatan berita dan maklumat mempelawa calon warganegara Malaysia yang layak untuk mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan seperti di bawah:


Cara memohon:

a) Calon yang berminat di minta membuat permohonan yang lengkap dengan menyatakan kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran passport dan salinan kad pengenalan pada atau tarikh tutup permohonan ke alamat seperti di bawah :

Pengurus Sumber Manusia
Pertubuhan Berita Nasional Malaysia
No. 28 Jalan 1/65A, Off Jalan Tun Razak
Off Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR

b) Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temuduga

c) Sila klik nama jawatan kosong BERNAMA di atas untuk melihat iklan asal dan lain-lain keperluan yang dikehendaki.Tahniah, jika anda dipanggil ke temuduga SPA! Tapi tahukah anda, statistik setakat September 2014 ada lebih 1 JUTA permohonan diterima oleh SPA! So, how to stand out of 1 Million applicant have been selected by SPA? Hargai peluang ini dan buat persediaan yang paling rapi untuk hadir temuduga melalui pautan berikut:
Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!