2 Perkara Penting Dalam Temuduga Kerja Swasta - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

2 Perkara Penting Dalam Temuduga Kerja Swasta

Panduan Memohon Kerja Swasta
2 Perkara Penting Dalam Temuduga Kerja Swasta | Temuduga swasta ada sedikit berbeza dengan temuduga kerajaan iaitu kehendak majikan. 2 perkara penting dalam temuduga swasta adalah :

1. Faham jawatan yang dipohon.

Ertinya anda tahu skop kerja dan tugasan yang perlu anda lakukan. Jadi masa temuduga, percakapan anda mestilah BERAT kepada bagaimana anda sesuai dengan jawatan itu. Jangan melencong jauh sangat sebab bahagian HR yang interview anda itu mencari calon SPESIFIK yang sesuai dengan jawatan yang ditawarkan.

2. Tunjukkan apa yang anda boleh bantu syarikat dalam skop jawatan anda.

Lebih jelas adalah, anda tunjukkan yang anda boleh terus menyumbang. Contohnya jika jawatan yang ditawarkan itu 'DESIGNER', anda boleh komen pada web design syarikat dan bawa artwork mock-up web cadangan kepada syarikat. (sekadar contoh). Jadi syarikat nampak anda efisien dan mampu menyumbang dengan segera kepada syarikat.

Dapat sesuatu? Untuk maklumat lebih detil, lengkap dan komprehensif mengenai cara menghadiri kerja di syarikat swasta. Baca lebih lanjut Panduan Kerjaya Swasta di bawah..



Ingin mencuba nasib di sektor swasta? Sambil-sambil menunggu peluang di sektor kerajaan? Peluang kenaikan gaji dan faedah bekerja di sektor swasta memang amat menarik. Tetapi tembus ke sektor ini bukannya mudah!




Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!





Delivered by FeedBurner

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!