Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang! Tapi sebelum itu, tonton video cara mendaftarkan emel ini dahulu.

Delivered by FeedBurner

Jumlah Subscriber


[Sudah Live] - Rujukan Exam Online Pegawai Eksekutif 41 LHDN

[Sudah Live] - Rujukan Exam Online Pegawai Eksekutif 41 LHDN 20 September 2017 | Sejak beberapa hari lepas, kami dihujani dengan emel pertanyaan bila Rujukan Exam Online Pegawai Eksekutif 41 LHDNM akan dibuka untuk jualan. Lihat di bawah:-


Jadi di sini kami dengan sukacita memaklumkan - ia sudah dibuka, sudah live, sudah online di laman web jualannya. Anda sudah boleh akses di sana. Macam selalu kami ingatkan, ini bukan soalan BOCOR, bukan soalan SEBENAR, bukan juga soalan RAMALAN. Hanya bacaan tambahan (merangkumi pelbagai topik berkisar dalam dunia LHDN dan percukaian) dan latih tubi (supaya lebih persediaan exam nanti).

https://goo.gl/5cVn4H
Rujukan Exam Online Pegawai Eksekutif 41 LHDN 20 September 2017


Kami sedar, bahawasanya calon-calon tahu, nak lulus exam seperti ini bukanlah sesuatu yang mudah. Anda perlu melakukan banyak persediaan dan ulangkaji. Ala.. macam exam di sekolah rendah, menengah dan universiti juga. Kalau ada di antara calon-calon ini yang acuh tak acuh dalam persediaan exam, nasihat kami lupakan saja. Kami nak bantu calon yang betul-betul ikhlas berusaha sahaja. Sehingga artikel ini diterbitkan, hanya tinggal lebih kurang seminggu untuk calon memperkemaskan persiapan. Jangan risau sempat lagi.

Kami akan bantu anda dan beri bahan rujukan yang akan menjimatkan 15 - 20 jam masa anda study. Nak tahu macam mana nak dapat bahan rujukan sah ini tolong baca sampai habis artikel ini.


Apa jawapan anda untuk soalan-soalan di bawah? Jujur k..

  • Buku/eBook apa yang anda baca?
  • Sudah berapa buah buku/eBook yang anda baca?
  • Adakah anda mengetahui format exam yang anda akan duduki ini?
  • Adakah anda tahu bagaimana bentuk soalannya?
  • Berapa peratus anda yakin info yang anda study dalam buku-buku/eBook-eBook tadi akan masuk dalam soalan exam?
  • Oh ya, buku/eBook yang anda baca buat bahan study ni versi tahun bila?


Ok kita lupakan tu buat sementara ni. Apa yang penting sekarang, tinggal seminggu saja lagi untuk study. Macam kami kata tadi sempat tapi dengan cara yang betul. Jadi kami mahu bantu anda dari segi persediaan dengan memberikan anda satu bahan rujukan yang lengkap, ringkas tapi padat, yang bakal menjimatkan 15 -20 jam masa anda study, penuh dengan nota ringkas, penerangan format soalan dan contoh soalan? Apa yang menarik adalah bahan rujukan sebeginilah yang telah membantu lebih 80,000 calon exam kerja kerajaan LULUS sejak tahun 2009 lagi.

Nak?


::VERSI KEMASKINI SEPTEMBER 2017::

http://infotambahan.com/eksekutif41/48

Baiklah. Apalah yang ada pada Rujukan Exam Pegawai Eksekutif 41 LHDNM ini?


65 Nota ringkas untuk jimat masa anda
Nota ini akan menjimatkan 15-20 jam masa anda mencari dan menyaring maklumat yang penting untuk peperiksaan ini. Kami ada pengalaman dan kami tahu bahagian mana yang anda perlu fokus!

75 contoh soalan Seksyen A untuk bantu persediaan anda

Soalan seksyen A adalah Pengetahuan Am. Pengetahuan am ni luas skop dia. Jadi kami nak bantu anda lihat dan gambarkan bentuk soalan yang akan keluar nanti. Sudah tentu disertakan skema jawapan! Jangan bimbang.

40 contoh soalan Seksyen B untuk bantu persediaan anda

Soalan seksyen B adalah soalan berbentuk daya menyelesaikan masalah. Soalan kira-kira lah kiranya. Jadi dah dapat bahan rujukan nanti study ya. Sudah tentu ini juga disertakan skema jawapan! Jangan risau.

20 contoh soalan Seksyen C untuk bantu persediaan anda

Seksyen C juga ada. Sengaja kami rahsiakan jumlahnya tapi pasti cukup untuk mempersiapkan anda. Sudah tentu ini juga disertakan skema jawapan! No need to worry la.

Penerangan Format TERKINI

Pakej rujukan ini merupakan versi Kemaskini 20 September 2017. Baharu sahaja siap ditulis oleh tim penulisan dan penyelidik kami. Masih panas-panas kata orang. Macam baru kuar daripada oven. Haha.. Percaya kepada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana calon tak tahu format. Bila tiba peperiksaan, terus terkejut dengan soalan. Tak perlu terkejut lagi, kami berikan gambaran sebenar!

Contoh soalan yang biasa ditanya dalam exam online 2014 – 2017

Tahun ini tiada contoh soalan oleh pihak SPA kan? Ini bukan soalan ramalan atau soalan sebenar. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk berikan anda gambaran bagaimana soalan dibentuk dan disoal.


Nak fikir dulu? Kalau macam tu kami rasa anda lupakan saja jawatan sebagai Pegawai Eksekutif 41 LHDNM ni. Sebabnya, ketika ini dalam inbox kami tak henti-henti para calon tanya macam mana nak dapatkan bahan rujukan ni. Siap booking lagi. Masa anda tengah fikir tu, laju je calon lain beli, study dan lulus. Meninggalkan anda di belakang. Macam calon-calon yang dah BERJAYA dalam exam lepas macam kat bawah ni:-







So amcam? Masih tak yakin rujukan ni boleh membantu? Jangan banyak fikir. Just study guna rujukan ni, kemudian bertawakal..

*************************************************************************************
PAKEJ RUJUKAN EXAM PEGAWAI EKSEKUTIF LHDNM GRED 41 - 20 SEPTEMBER 2017 
*************************************************************************************

p/s : Tahniah kerana anda jumpa blog kami. Bayangkan calon yang tiada rezeki jumpa blog kami? Anda dikira bertuah tau! So, jangan lepaskan peluang yang hadir ni!

---

Disclaimer :

Tim BlogTipsKerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM). Apa yang Tim BlogTipsKerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan. Ia masih memerlukan usaha keras dan kesungguhan calon itu sendiri untuk lulus.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!