15 Contoh Soalan Seksyen A Exam Online PTD 2017 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

15 Contoh Soalan Seksyen A Exam Online PTD 2017

15 Contoh Soalan Seksyen A Exam online PTD 2017 | Masih tercari-cari rujukan untuk dibaca? Masih kabur format exam? Masih teraba-raba macamana contoh soalan dan skema jawapan untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 bagi sesi 03 November 2017? Jika jawapan anda ya, habiskan artikel ini.

Bagi anda yang membaca artikel ini melalui emel, borang di bawah tidak berfungsi. Sila baca post asal kami di blog - 15 Contoh Soalan Exam Online PTD 2017

Gagal dalam exam online Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) 2017 memang kenangan pahit. Amat pahit kerana exam online baru stage 1 atau tapisan pertama. Belum lagi masuk ke stage seterusnya dan anda sudah tersungkur. Sia-sia segala penat lelah dan susah payah pengajian bertahun-tahun. Berhempas-pulas menyiapkan assignment yang diberi. Bahkan, Sampai anda terpaksa bermalam di makmal. Ada pula yang hingga tertidur di bilik kuliah akibat kepenatan melampau.

Itu belum diambil kira pinjaman PTPTN yang terpaksa anda dan keluarga tanggung. Jumlahnya boleh jadi sehingga puluh ribu. Bagi yang lain (biasanya mereka yang belajar di Institut Pengajian Tinggi Swasta), ibu atau bapa terpaksa buat pinjaman bank untuk menampung keperluan pembelajaran anda. Sampai hari ini pun, mereka masih membayar pinjaman tersebut bagi pihak anda. Begitu sengsaranya. Dan begitu tinggi pengorbanan mereka terhadap anda. Tidak mahukah anda membalasnya?
Sebelum itu, boleh bantu kami share post ini? Mohon share melalui button Facebook, Twitter, Google+ di bawah. Sudah share? Terima kasih banyak. Moga lebih ramai yang beroleh manfaat. Kami turut doakan anda lulus dalam exam ini. Aaminn..
Gagal dalam exam online PTD 2017 boleh menjejaskan masa depan. Boleh menjejaskan matlamat yang sudah dirangka. Boleh membuat masa depan jadi terasa gelap. Paling teruk, ia boleh menghancurkan harapan 'cinta hati' anda dan memusnahkan impian tinggi menggunung keluarga terhadap anda.

Mahukah anda lulus Exam online PTD 2017 agar harapan keluarga anda tidak hancur berkecai?

Percaya cakap kami, kerana kami di www.BlogTipsKerjaya.com sudah berada di sini semenjak 2011. Sudah 6 tahun melihat jatuh bangun ramai calon. Bahkan kami sudah berkongsi lebih daripada 2000 tips kerjaya secara percuma bagi pelbagai jenis jawatan (termasuk panduan temuduga dan rujukan exam online) bagi gred 19 (sebelum ini dikenali sebagai gred 17), gred 29 (sebelum ini dikenali sebagai gred 27) dan gred 41. Malah, kami sudah ada semenjak era SPA masih lagi menjalankan peperiksaan secara bertulis dahulu.

Tahukah anda, setiap calon hanya ada 25.4% saja peluang lulus jika tanpa persiapan yang betul. Ini bermakna, peluang anda GAGAL dalam exam online terbuka luas. Menurut statistik, berdasarkan laporan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, jumlah calon gagal dalam exam dan temuduga ialah 95.89% (tahun 2010), 96.72% (tahun 2011) dan 95.64% (tahun 2012).

Anda boleh merendahkan peratus gagal exam online PTD 2017 ini dengan membuat banyak latihan soalan (Seksyen A, B dan C), meningkatkan kefahaman mengenai dasar-dasar Malaysia (semua dasar), membaca pelbagai isu (dalam dan luar negara), meningkatkan kepantasan mengira, mengukuhkan logika fikir dan memantapkan kebolehan pertimbangan anda.

Kenapa begitu sukar? Exam jawatan lain sebelum ini tidak sesusah ini pun? Kerana jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 merupakan gred jawatan yang paling berprestij di dalam sektor awam. Ketua Setiausaha, Penolong Pengarah, Timbalan Pengarah atau Ketua Pengarah semua jabatan kerajaan datang dari jawatan ini. JUSA A, B dan C juga kebanyakan datang daripada gred M41 ini. Faham sekarang?

Takkan nak ambik orang cikai kot untuk pegang jawatan ni. Gaji tinggi tu..

Bukan sembarang orang boleh pegang jawatan ni. Lagi pula, yang paling bahaya. Dasar-dasar semasa kerajaan digubal, ditafsir, dilaksana dan dikuatkuasakan oleh anda kelak! Jika anda yang pegang jawatan ini.

Jadi, mahukah anda lulus Exam online PTD 2017 supaya boleh mencorakkan masa depan negara ke arah yang lebih baik kelak?

Kami bawakan kepada anda..

15 Contoh Soalan Seksyen A Exam online PTD 2017


(eBook setebal 13 m/s dalam format pdf)

eBook 15 Contoh Soalan Exam online PTD 2017 ini adalah jaminan masa depan anda yang lebih cerah, lebih ceria, lebih kaya dan lebih bahagia.

Oh.. ya, bukan setakat 15 Contoh Soalan Exam online PTD 2017 saja. Untuk memastikan peluang anda lulus exam online PTD 2017 ini lebih tinggi, anda juga akan diberikan dengan:

  • 17 Contoh soalan dan jawapan Seksyen B (Daya Menyelesaikan Masalah)
  • 13 Contoh soalan & jawapan Seksyen C (Ujian Psikometrik).
  • 3 Contoh soalan & jawapan Soalan KHAS GST & GTP

Semua ini akan dihantarkan melalui emel kepada anda. Ini semua untuk kebaikan anda. Ini semua untuk manfaat anda. Ini semua kami beri percuma. Supaya peluang anda lulus lebih cerah. Supaya masa depan anda lebih terjamin.

Apa yang perlu anda lakukan? Cuma isi nama, isi emel dan klik daftar dalam borang di bawah:



Hantar eBook 15 Contoh Soalan Exam Online PTD 2017

Jangan lupa, beri tips-tips exam, nota padat dan lain-lain ya..



Tanamkan ini dalam minda anda - jangan fikir, kemahiran menduduki exam online PTD 2017 adalah bakat semulajadi. Ia datang sendiri dan tidak perlu buat apa-apa. Pada hari yang ditetapkan anda duduk exam dan semuanya berjalan lancar. Itu berjudi namanya. Memperjudikan masa depan. Masa depan anda takpa, tapi jangan sesekali memperjudikan masa depan anak-anak (bagi yang sudah berkeluarga). Kesimpulannya, jangan sekali-kali fikir begitu.

Seperti namanya - exam online PTD 2017 ialah sejenis kemahiran dan apa-apa jua cabang kemahiran, anda mesti pelajari. Cara belajar kemahiran menduduki exam online PTD 2017 ini ada dua:

1. Cara Mudah - dipanggil exam online PTD 2017. Duduk dulu tanpa pesediaan, gagal dulu dan kemudian ambil teladan daripada kegagalan tersebut. Apa yang salah aku buat? Kenapa jadi begini? Dan lain-lain persoalan anda analisis sendiri.

2. Cara Sukar - membuat banyak latihan soalan, meningkatkan kefahaman mengenai dasar-dasar negara, membaca pelbagai isu hangat, meningkatkan kepantasan mencongak, mengukuhkan logik akal dan memantapkan kebolehan pertimbangan. Ini biasanya melibatkan kos atau bayaran komitmen untuk membeli panduan atau rujukan temuduga yang bagus. Salah satu yang terbaik kami boleh cadangkan ialah rujukan peperiksaan online Pegawai Tadbir & Diplomatik Versi 2017.

Cara 1 memang mudah dan murah sebab tak perlu keluarkan apa-apa kos. Anda jimat beberapa ringgit di situ, tahniah. Hanya gagal dalam satu exam saja. Apa masalahnya? Tapi ingat, ketika anda gagal, calon lain LULUS. Mereka sudah memulakan pekerjaan baru. Sudah mula menyumbang kepada negara. Sudah mulai mentadbir negara. Tinggal di tempat baru. Bergaji besar dan berkebolehan membuat pinjaman yang tinggi. Dan sudah mulai merancang masa depan mereka bersama yang disayangi.

Pada peringkat ini, barulah anda tahu berapa jumlah sebenar kerugian anda. Bukan rugi RM40 atau RM100 (range harga kebanyakan panduan exam online) tapi rugi segala-galanya akibat ditinggalkan oleh rakan-rakan lain yang sudah naik setingkat lagi daripada taraf hidup dan taraf ekonomi anda.

Tapi berita baiknya, selepas ini anda tidak perlu lagi teraba-raba di dalam kegelapan. Kami beri anda 15 Contoh Soalan Exam online PTD 2017 dan lain-lain (semua itu dihantar melalui emel dan channel telegram khas, anda akan tahu lepas isi borang). Kami beri anda lampu untuk menerangi masa hadapan anda. Kami beri anda harapan. Kami beri anda PERCUMA. Apa lagi yang anda mahu dari kami..

Jadi tinggalkan nama, tinggalkan emel dan klik butang 'daftar' di bawah sekarang juga :



Hantar eBook 15 Contoh Soalan Exam Online PTD 2017

Jangan lupa, beri tips-tips exam, nota padat dan lain-lain ya..



Selepas 3-5 minit kemudian, satu emel yang mengandungi link pengesahan pendaftaran akan kami hantarkan. Buka emel dan klik link pengesahan di dalamnya.

Jumpa anda di sana..

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!