Ujian Psikometrik - Pembantu Awam Gred H11 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Ujian Psikometrik - Pembantu Awam Gred H11

Ujian Psikometrik, ujian getir tambahan terbaharu SPA (dan ramai calon terlopong sebab tak tahu apa benda alah ni).

Rasanya masih belum terlambat untuk kami di Tim BlogTipsKerjaya untuk mengucapkan Takaballahu minna wa minkum sempena lebaran yang mulia ini.

Kita tak mahu cakap banyak. Bak kata orang, sembang kencang pun tak guna kalau tadak hasil. Cakap biar sikit, tapi impak besar.

Kami di BlogTipsKerjaya just nak gtaw perkembangan terkini mengenai pengambilan SPA. Bermula kini, kesemua calon yang terpilih dipanggil SPA dikehendaki melalui satu lagi ujian getir dalam hidup korang. Ujian itu dinamakan sebagai ujian psikometrik.

Khabarnya - ujian psikometrik ni untuk kesemua jenis jawatan SPA. Tapi itu baru khabar angin. Jangan percaya dulu.

Paling dekat ialah ujian psikometrik untuk pengambilan jawatan Pembantu Awam Gred H11. Anda akan menduduki ujian psikometrik ini pada 25 Jun hingga 10 Julai ini. Bergantung kepada jadual yang anda perolehi. Yang ini bukan cobaan ya, ini betul-betul kejadian. Ko tak duduk, ko tanggung la..


Belum semak bila ujian psikometrik anda? Nah link semakan :


Untuk jawatan-jawatan SPA yang lain, nanti kami kaborkan.

Tak pernah duduk ujian ni kan?

Tak tahu macamana rupa benda alah ni kan?

Nervous, geram dan malas? Biasa. Semua pon camtu kot.

No need to worry. Kami kan ada. Kami cadangkan anda baca satu rujukan khusus untuk ujian psikometrik. Ini edisi 2018. Rujukan ini istimewa. Tak jamin lulus, tapi sekurang-kurangnya anda ada idea apa barang ujian ni. Tak lah duduk terkedip-kedip saja menatap skrin masa ujian nanti.



Ini adalah PRODUK DIGITAL (pdf) dan bukan buku fizikal. Anda akan dapat akses ke laman download selepas bayaran disahkan.

Sekian dahulu, kami pun nak sambung beraya. Moga berjaya dalam ujian ini. Kalau lulus, jangan lupa bagi tahu di ruangan komen nanti ya.

Oh.. ya, lastly kepada yang tak selalu beli online dan mungkin perlukan bantuan cara beli rujukan khas ni, boleh dapatkan bantuan kami melalui Whatsapp.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!