[Sesi Mei 2012] Semakan Online Peperiksaan PTD M41

Maklumat ini baru sahaja kami terima lebih kurang dua jam yang lepas. Pihak SPA sudah mengaktifkan pautan untuk anda yang pernah memohon jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 membuat semakan panggilan ke peperiksaan bertulis pada 12 Mei 2012 ini.

Di bawah adalah pautan semakan tersebut:


Menurut satu sumber tidak rasmi, dianggarkan jumlah panggilan yang dikeluarkan oleh pihak SPA pada sesi Mei ini hampir menjangkau 40 000. Lebih kurang dalam lingkungan 37 000 -39 000 orang.

Jadi itulah dia. Seperti selalunya, inilah dia peperiksaan yang paling popular sekali yang pernah dianjurkan oleh pihak SPA (untuk gred 41).

Dan jika anda sudah membuat semakan online di atas, kemudian ternyata nama anda dipanggil. Itu bermaksud anda sudah ada tidak ada banyak masa untuk dibuang. Persaingan amat-amat sengit!

Walaupun Pakej Panduan PTD Gred M41 Untuk Sesi Mei ini ada dijual, tetapi jangan tersilap. Kerana penjualan pakej ini hanyalah setakat 9 Mei ini sahaja. Iya. 9 Mei ini sahaja! Siapa cepat, dia dapat. Kalau sudah terlepas, maka kena tunggu jualan pada sesi November akan datang la pula. Itu pun kalau anda masih dipanggil pada sesi tersebut.

2 comments:

 1. salam.
  macam mana nak beli pakej Panduan PTD gred m41 untuk sesi mei ini
  hrp dpt membantu

  tq

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wkslm WBT..

   Kena beli secara online. Boleh ke laman jualannya di: http://goo.gl/yrOs4

   Klik butang tempahan dan ikuti saja arahan seterusnya yang diberikan di sana nanti.

   Nota: Bayaran boleh dibuat menggunakan CIMB, Maybank atau MyBSN melalui kemudahan ‘fund transfer’ secara online.

   Delete

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!