5 Jawatan Kosong Majlis Daerah Kota Tinggi Bulan Oktober 2013

Jawatan Kosong Majlis Daerah Kota Tinggi
Jawatan Kosong Majlis Daerah Kota Tinggi Oktober 2013.

Tarikh tutup: 04 Oktober 2013.

Majlis Daerah Kota Tinggi seawal dahulu dikenali sebagai Lembaga Bandaran, di mana sebahagian Pentadbiran adalah di bawah pentadbiran Pihak Kerajaan. Namun, menjelang 01 April 1961, Lembaga Bandaran telah ditukar kepada Majlis Bandaran di mana kini keseluruhan pentadbiran menjadi Badan Berkanun dan Kewangan Berautonomi serta mendapat bantuan dari Kerajaan Negeri.

Akhirnya, pada 01 Januari 1977, Majlis Daerah Kota Tinggi melalui penyusunan semula Penguasa-Penguasa Tempatan di Malaysia Barat dengan menyatukan beberapa buah Penguasa Tempatan mengikut kuasa yang diberikan di bawah Seksyen 10 Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171) (Peruntukan-Peruntukan Sementara) 1973 untuk diterbitkan dalam satu Lembaga Pengurus.

Majlis Daerah Kota Tinggi dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan ini untuk mengemukakan permohonan bagi jawatan-jawatan kosong yang berikut:

01. Pegawai Tadbir Gred N41
02. Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U41
03. Penolong Pegawai Tadbir Gred N27
04. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17
05. Pembantu Penguatkuasa Gred N17 (Lelaki)

Cara memohon:

a) Permohonan hendaklah dengan menggunakan borang perjawatan Majlis Daerah Kota Tinggi yang boleh yang boleh diperolehi melalui pautan yang kami berikan di bawah.

b) Borang permohonan mestilah dikepilan dengan sesalinan kad pengenalan, sijil kelahiran dan sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik (termasuk Ijazah atau Diploma), transkrip keputusan peperiksaan semua semester serta sekeping gambar berukuran pasport yang terkini.

d) Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dihantar kepada:

Yang Dipertua
Majlis Daerah Kota Tinggi
Jalan Padang
81900 Kota Tinggi

e) Hanya calon yang layak selepas ditapis sahaja akan dihubungi untuk sesi temuduga yang akan dijalankan kelak.

f) Iklan asal jawatan kosong Majlis Daerah Kota Tinggi ini boleh dicapai melalui pautan:


g) Borang permohonan jawatan kosong MD Kota Tinggi anda boleh download dengan mengikuti pautan yang disediakan ini:


----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut tahu cara yang betul bagaimana untuk menduduki sesi temuduga dengan baik dan cemerlang! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!