Jawatan Kosong Pengurus Besar Kanan PICC September 2013 - Blog Tips Kerjaya

Breaking News

Jawatan Kosong Pengurus Besar Kanan PICC September 2013

Jawatan kosong PICC - Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya.

Tarikh tutup: 20 September 2013.

Bahagian Sumber Manusia, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada ketika ini sedang mengiklankan jawatan kosong seperti butiran lengkap di bawah:

01. Pengurus Besar Kanan, Strategi Perancangan Korporat & Perniagaan.

Tanggungjawab:

-Kedudukan ini memerlukan individu yang dinamik dan bermotivasi tinggi untuk bekerja sama dengan pihak pengurusan dan bahagian Pasukan Kepimpinan untuk memajukan atau mencadangkan strategi perniagaan dalam meningkatkan prestasi organisasi.

-Menjalankan perancangan strategik, penilaian perniagaan yang kompleks, dan pengurusan prestasi yang strategik.

-Penilaian semula strategi semasanya terhadap trend prestasi dan industri perniagaan.

-Melakukan analisis kewangan dan bukan kewangan dan penyelidikan pada rakan-rakan Perkhidmatan Kumpulan untuk mengenal pasti kekuatan kewangan semasa dan hala tuju strategik.


Syarat-syarat:

-Ijazah yang diiktiraf dalam bidang ekonomi, Pengajian Perniagaan, pengurusan, komunikasi pemasaran, Pengurusan Hospitaliti dan pelancongan.

-Kelayakan profesional dalam MBA atau subjek yang berkaitan akan menjadi satu kelebihan.

-Sekurang-kurangnya 10-15 tahun pengalaman bekerja dalam khidmat-nasihat korporat, perniagaan & analisis kewangan, perancangan strategik dan penyelidikan ekonomi; pengetahuan yang mendalam mengenai industri TIKUS (mesyuarat, insentif, Konvensyen & pameran) akan menjadi satu kelebihan.

-Kuantitatif dan analisis kemampuan yang kuat, untuk mentafsir kewangan dan untuk menjalankan analisis kewangan / perniagaan.

-Mempunyai komunikasi verbal yang cemerlang dan kemahiran organisasi dan keupayaan untuk menulis secara kreatif dan ringkas.

-Syarikat nilai-nilai orang dengan keupayaan untuk menunjukkan pemikiran strategik dan inovatif dan kepintaran perdagangan yang baik, kemahiran interpersonal dan komunikasi yang hebat dengan keupayaan menjalinkan hubungan dengan rakan-rakan dan pengurusan kanan.

-Pengetahuan berminat dalam perancangan strategik, dengan foresight untuk melihat gambaran besar perniagaan dan kesan pada intinya.

-Mestilah dapat menyesuaikan diri dan boleh bekerja dalam persekitaran mencabar dan sukar diramal, berbilang tugas / menguruskan serentak keutamaan dan tugasan, berorientasikan terperinci dan memberi tumpuan kepada keputusan.

-Terperinci, berkesan dalam mempengerusikan mesyuarat, memudahkan perbincangan dan mengadakan persembahan.

Cara memohon:

Permohonan oleh calon yang berminat boleh dikemukakan bersama surat iringan dan resume menarik melalui salah satu daripada tiga cara di bawah:

a) E-mel ke:

b) Hantar ke:
Bahagian sumber manusia
Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC)
Dataran Gemilang, Presint 5
62000 PUTRAJAYA

c) Hantar sendiri ke:
Kaunter Penerimaan Tetamu, Tingkat Mezzanine (M), PICC.

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dipanggil ke temuduga kerja kerana lemah dalam penulisan reume? Anda patut tahu bagaimana untuk menulis resume kerja yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!