Jawatan kosong PERDA Bulan September 2013

Kerja Kosong PERDA
Jawatan kosong PERDA - Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang.

Tarikh tutup: 17 September 2013.

PERDA-Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang telah ditubuhkan pada 1 Jun 1983 di bawah Akta Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang 1983, Akta 282.Sejarah penubuhan PERDA bermula dengan satu Kertas Kerja Jemaah Menteri untuk menubuhkan Lembaga Kemajuan Pertanian Pulau Pinang (PADA) pada 3 Mac 1982. Seterusnya pada 1Disember 1982 satu Kertas Jemaah Menteri disediakan untuk menubuhkan Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA).Pada 10 Disember 1982 Rang Undang-undang Penubuhan PERDA telah dibentang dan diluluskan di Parlimen sebagai Akta 282. Akta ini telah diwartakan pada 10 Mac 1983.Berkuatkuasa 15 Ogos 2005, PERDA telah diletakkan di bawah pentadbiran Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM).

Pada ketika ini, PERDA mempelawa calon-calon daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan serta berinovasi tinggi untuk mengisi kekosongan jawatan di bawah:

1. Pegawai Latihan Vokasional (Teknologi Kimpalan)

Cara memohon:
a) Semua permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang PERDA AM 1 yang boleh didapati di Pejabat Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) atau layari laman web PERDA di www.perda.gov.my atau datang sendiri ke Ibu Pejabat PERDA.
b) Semua permohonan hendaklah dikemukakan kepada:

PENGURUS BESAR
LEMBAGA KEMAJUAN WILAYAH PULAU PINANG (PERDA)
NO. 1, LORONG KAMPUNG GAJAH 2
JALAN KAMPUNG GAJAH
12200 BUTTERWORTH

Jika berminat, sila ikuti pautan di bawah untuk membaca iklan penuh dan syarat kelayakan yang diperlukan:


Sementara itu, borang permohonan boleh diperolehi melalui pautan di bawah, sila muaturun untuk tindakan lanjut:
>> Muat Turun Borang Permohonan PERDA <<

----------------------

P/s: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk lulus! Semuanya ada dibincangkan di sini.