2 Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Negara Bulan November 2013

Prasarana
Jawatan Kosong Syarikat Prasarana Negara Berhad November 2013.

Tarikh tutup: Sila lihat di bawah.

Prasarana - Syarikat Prasarana Negara Berhad telah ditubuhkan pada tahun 1998 dan beroperasi sejak tahun 2002, Syarikat Prasarana Negara Berhad (Prasarana) adalah sebuah syarikat milik penuh kerajaan yang diberi mandat untuk mengubah negara pengangkutan awam sys-Julai. Pemilik aset dan pengendali rangkaian LRT yang kedua, KL Monorail; dan perkhidmatan bas RapidKL, RapidPenang dan RapidKuantan, Prasarana diamanahkan oleh kerajaan untuk meningkatkan taraf industri pengangkutan awam dan perkhidmatan di dalam negara sebagai usaha meningkatkan mobiliti dan perhubungan dalam meningkatkan produktiviti dan pertumbuhan ekonomi negara.

Mulai 1 Januari 2013, Prasarana - Syarikat Prasarana Negara Berhad telah melaksanakan pelaksanaan penyusunan semula utama dengan penubuhan empat unit perniagaan strategik baru - Rapid Bus Sdn Bhd bagi operasi bas; Pesat Rail Sdn Bhd untuk operasi Kereta Api; Prasarana bersepadu pengurusan & Engineering Services Sdn Bhd, atau Perdana, Perkhidmatan Pengurusan dan perundingan dalam pengurusan projek dan pembangunan; dan Prasarana bersepadu Development Sdn Bhd, atau PRIDE, dalam melaksanakan projek-projek komersil dan hartanah melalui usahasama Syarikat-syarikat atas tanah yang diperuntukkan kepada Prasarana oleh kerajaan.

Melalui Kumpulan, Prasarana berterusan di bawah projek Bahagian Pembangunan yang bertanggungjawab pada masa ini dua utama infra-struktur projek - projek sambungan laluan LRT Ampang dan Kelana Jaya talian; dan baru Bas Rapid Transit - Sunway Line, yang dijangka memberi impak besar-besaran dalam usaha untuk meningkatkan lagi taraf Perkhidmatan pengangkutan awam bagi Lembah Klang.

Pada ketika ini Prasarana - Syarikat Prasarana Negara sedang mempelawa calon-calon yang berminat dan berprestasi tinggi untuk menyertai mereka dengan mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan di bawah:

02. Vice President, IT Audit (27 Okt 2013)

Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong Prasarana - Syarikat Prasarana Negara Berhad ini adalah secara online menerusi portal Jobstreet. Resume hendaklah dilampirkan sekali.

b) Pengguna pertama kali dikehendaki mendaftarkan akaun diri. Bagi pemohon yang sudah mempunyai akaun, anda boleh login untuk meneruskan proses permohonan.

c) Klik nama jawatan kosong Prasarana - Syarikat Prasarana Negara Berhad di atas untuk maklumat lanjut dan melihat bidang tugas serta kelayakan diperlukan.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!