3 Jawatan Kosong Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) 2013

BERNAMA
Jawatan Kosong BERNAMA - Berita Nasional Malaysia 2013.

Tarikh tutup: Terbuka.

BERNAMA adalah agensi berita Kerajaan Malaysia. Ia adalah sebuah badan autonomi yang diletakkan di bawah Kementerian Penerangan, komunikasi dan kebudayaan. Bernama adalah singkatan dari Berita Nasional Malaysia. Bernama juga bermakna dinamakan atau panggilan dalam Bahasa Melayu.

Ia telah ditubuhkan oleh Parlimen pada tahun 1967 dan memulakan kerja pada 26 Mei 1968. Sebagai agensi berita rasmi Kerajaan Malaysia, kandungan dan pandangan Bernama adalah Pro-kerajaan.

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan BERNAMA seperti di bawah:


Cara memohon:

a) Sila klik nama jawatan kosong BERNAMA di atas untuk melihat kelayakan dan tanggungjawab bagi setiap jawatan.

b) Calon yang berminat diminta membuat permohonan yang lengkap (resume) dengan menyatakan kelayakan akademik (sila sertakan salinan sijil kelayakan akademik), pengalaman bekerja, gaji sekarang dan gaji yang dipohon, nombor telefon yang boleh dihubungi, gambar berukuran passport dan salinan Kad Pengenalan.

c) Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!