9 Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia Bulan Oktober 2013

Universiti Kebangsaan Malaysia
Jawatan Kosong UKM - Universiti Kebangsaan Malaysia Oktober 2013.

Tarikh tutup: 17 Oktober 2013.

UKM - Universiti Kebangsaan Malaysia ditubuhkan pada 18 Mei 1970, ia merupakan universiti ketiga ditubuhkan di Malaysia selepas Universiti Malaya dan Universiti Sains Malaysia. Pada awal penubuhannya UKM - Universiti Kebangsaan Malaysia mempunyai Fakulti Pengajian Islam, Fakulti Sains dan Fakulti Sastera (diubah kepada Fakulti Sains Kemasyarakatan dan Kemanusiaan pada 1974).

UKM - Universiti Kebangsaan Malaysia lahir dari hasrat dan aspirasi orang-orang Melayu yang telah wujud semenjak tahun 1930-an yang menyarankan agar sebuah Universiti yang bertaraf kebangsaan dan menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantarnya ditubuhkan. Hasrat ini akhirnya tercapai apabila timbulnya keperluan untuk menampung pelajar-pelajar lepasan Sekolah Menengah Kebangsaan meneruskan pengajian di peringkat yang lebih tinggi selepas negara mencapai kemerdekaan.

Pada ketika ini, UKM memerlukan Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi untuk berkhidmat bersama mereka bagi jawatan-jawatan seperti berikut:

01. Pegawai Kewangan W41
02. Pegawai Tadbir N41
03. Pembantu Kesihatan Awam U17
04. Penolong Akauntan W27
05. Penyelia Asrama N17
06. Setiausaha Pejabat N27
07. Pegawai Penyelidik Q41
08. Pegawai Pergigian U41
09. Pegawai Perubatan UD43

Cara memohon:

a) Sila layari laman web UKM yang kami kongsikan di bawah bagi membuat permohonan secara 'online':


b) Pengguna kali pertama sistem di atas dikehendaki mendaftar ke dalam sistem dengan mengisi ko kad pengenalan dan nama kemudian klik butang 'Jana No. Permohonan'.

c) Pengguna sedia ada boleh login dan meneruskan permohonan mana-mana jawatan kosong di atas yang dikehendaki.

d) Iklan asal jawatan kosong UKM - Universiti Kebangsaan Malaysia ini boleh dibaca melalui pautan yang disertakan di bawah:


----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga bertanya soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk ditemuduga dalam bahasa Inggeris? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!