3 Jawatan Kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad Bulan Disember 2013

(PNB) Permodalan Nasional Berhad
Jawatan Kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad Disember 2013.

Tarikh tutup: 04 Disember 2013.

Ditubuhkan pada 17 Mac 1978. Melalui PNB, saham-saham besar yang diambil syarikat-syarikat Malaysia yang utama dari dana yang disediakan oleh Yayasan Pelaburan Bumiputra atau Yayasan pelaburan Bumiputra telah dipindahkan kepada Tabung Amanah dan dijual kepada Bumiputera dalam bentuk unit-unit kecil.

Dengan menggunakan model pelaburan yang inovatif ini, PNB memastikan bahawa saham-saham ini akan terkumpul, dan seterusnya mampu memupuk tabiat simpanan secara meluas kepada semua rakyat, dan kemahiran keusahawanan dan pelaburan di kalngan Bumiputera.

Dengan dana di bawah pengurusan PNB berjumlah lebih daripada RM255 bilion (sehingga Julai 2013), Kumpulan PNB merupakan negara peneraju pelaburan institusi dengan portfolio yang dipelbagaikan kepentingan yang termasuk unit amanah, amanah harta tanah institusi, pengurusan hartanah dan pengurusan aset.

(PNB) Permodalan Nasional Berhad mencari bakat-bakat yang mahir, berkelayakan dan mempunyai komitmen tinggi memajukan bumiputera untuk menyertai PNB dengan mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan berikut:


Cara memohon:

a) Permohonan jawatan kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad ini hanya boleh dibuat secara online melalui portal jobstreet sahaja.

b) Bagi pemohon kali pertama jawatan kosong (PNB) Permodalan Nasional Berhad, anda adalah dimestikan mendaftar akaun permohonan di dalam portal tersebut. Manakala bagi pemohon sedia ada, anda boleh terus login untuk meneruskan permohonan.

c) Klik mana-mana nama jawatan kosong Permodalan Nasional Berhad yang dinyatakan di atas untuk melihat bidang tugas dan kelayakan yang diperlukan seterusnya untuk memulakan proses permohonan secara online anda. Didoakan semoga anda berjaya!

----------------------

P/s: Bagaimana kalau penemuduga tiba-tiba bertanyakan soalan dalam bahasa Inggeris? Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan seperti ini? Anda patut tahu bagaimana untuk menguasai perbualan dalam bahasa Inggeris yang menarik minat bakal majikan! Semuanya ada dibincangkan di sini.

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen atau pendapat anda. Terima kasih!